Odigrana predstava "Posljednja pjesma"

Napišite komentar

23585100 539166209756060 959063972 o 1Pozorišna predstava "Posljednja pjesma" odigrana je večeras u Kulturnom centru Pale.  

Radi se o Dučićevim posljednjim danima u Geri u Americi gdje je poslat u misiju od strane vlade tadašnje Kraljevine Jugoslavije.

Producent predstave Vladimir Kordanović kaže da je predstava nastala povodom 70 godina od smrti Dučića.

"Predstava je nastala 2013. godine u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji i Vladom Republike Srpske u Banjaluci. Do sada smo igrali preko 40 puta širom RS, Srbije, Kanade uz svestranu pomoć Vlade RS i Predstavništva RS“, navodi Kordanović i dodaje da predstava mnogo govori o privatnom životu čuvenog pjesnika.

"Njega su htjeli da sklone kao jednog od vrsnih intelektualaca srpskih i tokom  predstave s otkrivaju mnoge stvari iz njegovog privatnog i društvenog života", kaže Kordanović.

Glumac Nebojiša Kundačić ističe da je ovo biografska predstava.

"Specifičnost predstave je u tome što se bavi biografskim životom Jovana Dučića. Malo je takvih predstava, a mislim da ima povoda da se pozabavimo ljudima koji su u našoj kulturi zaslužni poput pjesnika, slikara i raznih drugih umjetnika", navodi Kundačić i ističe da je predstava zanimljiva iz više razloga.

"Ovo je jedna od takvih predstava koja se bavi biografijom jednog velikog pesnika koji je uz to bio i diplomata, i samim tim njegov život je utoliko zanimljiviji", ističe Kundačić.

Predstava je održana u realizaciji "Una filma" iz Beograda.

 

Posljednja izmjena ponedjeljak, 13 Novembar 2017 14:17
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh