Menu
A+ A A-

Potpisani sporazumi o saradnji Beograda, Sarajeva i Istočnog Sarajeva

  • Objavio:   Redakcija

vukovic mali skaka eyofGradonačelnici Istočnog Sarajeva, Sarajeva i Beograda Nenad Vuković, Abdulah Skaka i Siniša Mali potpisali su danas u Beogradu sporazum o saradnji u realizaciji projekta Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji će se u februaru 2019. godine održati u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Skaka i Mali su potpisali Memorandum o saradnji Beograda i Sarajeva, kao i niz drugih sporazuma iz oblasti kulture, turizma i nauke, kojima će saradnja ova dva grada biti konkretizovana.

Gradonačelnik Beograda je nakon potpisivanja sporazuma rekao da je prezadovoljan napretkom odnosa u posljednjih desetak dana između Beograda i Sarajeva, jer su za vrlo kratko vrijeme potpisani konkretni sporazumi iz oblasti kulture, saradnje narodnih pozorišta, filharmonije, turističkih organizacija, organizacije EYOF-a i konkretno, saradnje dva grada.

Mali je istakao da region mora da nastupa zajedno i da tako bude konkurentniji, te da glavni gradovi BiH i Srbije moraju zajednički da nastupaju na trećim tržištima, da predstavljaju svoje zemlje i region, te potencijele koje posjeduju.

On je dodao da sporazum o saradnji između ova dva grada, uključujući i Istočno Sarajevo, a vezanim za EYOF, govori kako na pravi način mogu zajedno da se rješavaju problemi i istakao da je tak događaj odlična prilika da svi zajedno sarađuju i da cijeli region ima koristi od toga.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo kada je riječ o potpisivanju pomenute saradnje te dodao da je za Istočno Sarajevo organizacija EYOF-a jedan od najvećih događaja u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, EYOF nas vraća na scenu organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima, ali i šansa da se promovišu turistički potencijali na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva, kao i planina Jahorine, Bjelašnice, Igmana i drugih.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je da vjeruje da je ovo početak dobre prakse koju će gradovi u regionu nastaviti u budućnosti s ciljem udruživanja regiona u zajedničko tržište.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković danas će u Beogradu prisustvovati i konferenciji "Beogradski investicioni dani" u Centru "Sava", gdje će se predstaviti gradovi Beograd, Sarajevo, Zagreb, Tirana i Podgorica.

 

Foto: internet

nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com