Potpisani sporazumi o saradnji Beograda, Sarajeva i Istočnog Sarajeva

Napišite komentar

vukovic mali skaka eyofGradonačelnici Istočnog Sarajeva, Sarajeva i Beograda Nenad Vuković, Abdulah Skaka i Siniša Mali potpisali su danas u Beogradu sporazum o saradnji u realizaciji projekta Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji će se u februaru 2019. godine održati u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Skaka i Mali su potpisali Memorandum o saradnji Beograda i Sarajeva, kao i niz drugih sporazuma iz oblasti kulture, turizma i nauke, kojima će saradnja ova dva grada biti konkretizovana.

Gradonačelnik Beograda je nakon potpisivanja sporazuma rekao da je prezadovoljan napretkom odnosa u posljednjih desetak dana između Beograda i Sarajeva, jer su za vrlo kratko vrijeme potpisani konkretni sporazumi iz oblasti kulture, saradnje narodnih pozorišta, filharmonije, turističkih organizacija, organizacije EYOF-a i konkretno, saradnje dva grada.

Mali je istakao da region mora da nastupa zajedno i da tako bude konkurentniji, te da glavni gradovi BiH i Srbije moraju zajednički da nastupaju na trećim tržištima, da predstavljaju svoje zemlje i region, te potencijele koje posjeduju.

On je dodao da sporazum o saradnji između ova dva grada, uključujući i Istočno Sarajevo, a vezanim za EYOF, govori kako na pravi način mogu zajedno da se rješavaju problemi i istakao da je tak događaj odlična prilika da svi zajedno sarađuju i da cijeli region ima koristi od toga.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo kada je riječ o potpisivanju pomenute saradnje te dodao da je za Istočno Sarajevo organizacija EYOF-a jedan od najvećih događaja u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, EYOF nas vraća na scenu organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima, ali i šansa da se promovišu turistički potencijali na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva, kao i planina Jahorine, Bjelašnice, Igmana i drugih.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je da vjeruje da je ovo početak dobre prakse koju će gradovi u regionu nastaviti u budućnosti s ciljem udruživanja regiona u zajedničko tržište.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković danas će u Beogradu prisustvovati i konferenciji "Beogradski investicioni dani" u Centru "Sava", gdje će se predstaviti gradovi Beograd, Sarajevo, Zagreb, Tirana i Podgorica.

 

Foto: internet

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Suffix " color"

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.