Akvareli druge generacije Anđelića

Napišite komentar
U kafeu „Klub“ u Trebinju upriličena je izložba slika mladih trebinjskih umjetnika Branke i Branka Anđelića.
Sestra i brat prvi put zajednički i samostalno izlažu, a među tridesetak predstavljenih radova dominiraju akvareli na temu trebinjskog pejsaža i mrtve prirode, na kojima je prepoznatljiv umjetnički rukopis njihovog oca – poznatog trebinjskog akvareliste Zorana Anđelića.
„Slikamo od djetinjstva – to nam je talenat od oca, koji nam je bio i prvi učitelj i kritičar. Oboje smo stekli ljubav prema akvarelu i uz oca učili finese ove veoma zahtjevne tehnike. Mislim da smo je na kraju i savladali“, kaže Branka Anđelić, koja je zvanje akademskog slikara stekla na Akadamiji likovnih umjetnosti u Trebinju.
Branko Anđelić se nakon srednje škole odlučio za poljoprivredni fakultet, jer ga smatra „perspektivnijim izborom“, ali kaže da ljubav i stečenu vještinu slikanja u akvarelu, koja je često nesavladiv izazov i za studente akademije, i dalje namjerava da upražnjava amaterski.
„Sad smo jedno drugom kritičari – dajemo jednom drugom sugestije, primjedbe i pohvale – i tako se međusobno slikarski dopunjujemo“, kaže Branko.
Pored akvarela na izložbi su predstavljeni i radovi Branke Anđelić u tehnici ulje na platnu. Izložbu je otvorila predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ Nina Lojović-Milinić istakavši da predstavljeni radovi pokazuju kvalitet dostojan djela njihovog oca, poželjevši mladim umjetnicima u budućem radu još veće stvaralačke domete.
Branka i Branko Anđelić članovi su Udruženja likovnih umjetnika „Milorad Ćorović“.
Izvor i foto: Radio TrebinjeRadio Trebinje
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh