Doček Nove godine u Sarajevu uz Čolu i Crvenu jabuku

cola crvena jabukaGrađane glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali i turiste iz Europe i svijeta u Novu godinu bi, kako saznaje Radiosarajevo.ba, trebali uvesti Zdravko Čolić i Crvena jabuka.

Centralna svečanost dočeka Nove godine u Sarajevu bi trebala biti održana na Trgu Bosne i Hercegovine, kao i prošle godine, a građani će uživati tri noći, i to 30. i 31. decembra te 1. januara 2018. godine.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, u subotu, 30. decembra bit će organizovan prijem za turiste, ali i sve građane koji podrazumijeva piće dobrodošlice. 

Prvu noć će nastupiti mladi sarajevski bendovi, a dio programa pripremiće i Muzička akademija u Sarajevu.

"Zaista i ove, kao i svake prethodne godine želimo Sarajevu i svim njegovim građanima ponuditi istinski spektakl i svijetu pokazati da smo spremni ponuditi ozbiljnu manifestaciju javnog dočeka Nove godine. Prošle godine smo uz Merlina pokazali koliko možemo, a i ove godine ćemo dati sve od sebe", kazao je Skaka i dodao kako se tri noći zaredom na Trgu BiH očekuje pravo novogodišnje slavlje.

Istakao je da će Sarajevo biti lider u regionu u proslavi Nove godine, kao i da će konačne infomacije biti poznate tokom sedmice.

 

 


Posljednja izmjena utorak, 31 Oktobar 2017 20:12
nazad na vrh