Menu
A+ A A-

Uz naše diplome stojimo znanjem, a ne samo zvanjem

  • Objavio:   Biljana Orasanin

23158384 533900790282602 611870570 oPovodom krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Svetog Petra Cetinjskog, održana je svečana promocija dodjele diploma studentima prvog i drugog ciklusa studija.

Promociji su prisustvovali profesori, akademici, predstavnici Univerziteta i fakultata te predstavnici gradskih i opštinskih vlasti.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radomir Lukić rekao je da se ove godine bilježi pad diplomiranih studenata što je u direktnoj vezi sa smanjenjem nataliteta.

"Mi ove godine promovišemo 65 diplomiranih pravnika koji su završili prvi ciklus studija, te 18 magistara pravnih nauka i mastera prava", istakao je Lukić.

Branislava Petković student generacije Pravnonog fakulteta UIS, odjeljenje u Bijeljini, ističe da je zahvalna svojim profesorima i asistentima na prenesenom znanju.

"Svi studenti generacije koji su završili naš fakultet su u istom rangu, razlika samo stvar nijansi. Mi koji smo formalno proglašeni studentima generacije smo samo prvi među jednakima", kaze Branka i dodaje da put do onoga što je postigla nije bio lak.

"Bilo je zahtjevno s obzirom da naš fakultet insistira na kvalitetu znanja i da je cilj, da mi uz naše diplome stojimo sa svojim znanjem, a ne samo zvanjem na papiru", rekla je Petkovićeva.

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu bilježi 71. godišnjicu svoga postojanja, a do sada je na ovom fakultetu zvanje diplomiranog pravnika steklo preko 7.500 hiljada studenata.

 

 

 

 

Poslednji put izmenjenoutorak, 31 oktobar 2017 20:50
nazad na vrh

Radio Sa-RS