Menu
A+ A A-

Vučić želi auto-put samo preko Višegrada

  • Objavio:   Redakcija

autoput beograd sarajevo sa mapomPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao tokom jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da će "nastaviti da moli Dodika i sve ljude u Sarajevu da auto-put Beograd-Sarajevo ide preko Višegrada".

"Da li će biti zainteresovani u Sarajevu, to je druga stvar. Srbija je zainteresovana jer bismo tako spojili Srbiju sa Hercegovinom, ali i Novi Pazar sa Sarajevom", naglasio je predsjednik Srbije.

Ideja za taj auto-put stara je nekoliko decenija, a njegova trasa povezala bi Požegu i Užice preko Kotromana sa Sarajevom, i bila bi logičan nastavak i krak Koridora 11, koji polazi od Beograda ka Crnoj Gori, preko Pešterske visoravni.

Dalja trasa ide ka Republici Srpskoj, ali ne postojećim putem, već, zbog zahtjeva ekologa, zaobilazi nacionalni park Mokra Gora.

Auto-put će imati dvije vozne i jednu zaustavnu traku. Projektanti kažu da će dio auto-puta kroz Srbiju biti najteži za izgradnju, pa će 60 kilometara koštati čak 760 miliona evra.

 

 

 

 

nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com