Menu
A+ A A-

Održana audicija za prijem novih članova u Studentsko pozorište

  • Objavio:   Biljana Orasanin

sppaleStudentsko pozorište Pale održalo je večeras audiciju za prijem novih članova. Posjetioci su mogli da uživaju u raznim imitacijama, recitacijama i monolozima koje su kantidati izvodili na sceni, a prostorije Kulturnog centra bile su ispunjene smijehom i gromoglasnim aplauzima.

Na audiciju se prijavilo trinaest kandidata.

Veljko Đoković direktor Studentskog pozorišta Pale kaže da je iznenađen brojem prijavljenih kanditada, te da je to značajno kako za samo pozorište tako i za šire područje.

"U glumačkom pogledu audicija je jako bitna prvenstveno za nas, jer nam služi da popunimo broj članova  i da vidimo da li možemo iz ovih novopristiglih da izvučemo tu ljubav prema pozorištu i talenat za koji sam siguran da nedvosmisleno posjeduju“ istakao je Đoković.

Povod za organizovanje audicije bio je i osmogodišnje postojanje Studentskog pozorišta Pale. Put do onoga što su do danas postigli bio je trnovit, u početku su imali samo vjeru i ljubav prema glumi. Danas osvajaju brojne nagrade i priznanja  od kojih izdvajaju:  Nagradu za najbolju režiju  na Internacionalnom festivalu u Laktašima za predstavu „186 stepenik“,  „Nagrada za najbolju kolektivnu igru dana“  te  prva nagrada na sceni amaterskih pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Trenutno broje petnaest članova.

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 26 oktobar 2017 21:57
nazad na vrh

Radio Sa-RS