Počeo 62. Sajam knjiga u Beogradu

sajam beogradPod sloganom "Ključ je u knjigama" otvoren je  62. Međunarodni sajam knjiga, čiji je počasni gost njemački jezik u okviru čega će Njemačka, Švajcarska, Austrija i Lihtenštajn predstaviti svoja savremena stvaralaštva.

 Ljubiteljima pisane riječi pod kupolama Beogrdskog sajma predstaviće se 450 izlagača iz Srbije i inostranstva.

“To je jedan sjajan način da se prezentuje književnost, ne kroz nacionalni spektar nego kroz pitanje zajedničkog jezika. Svakoga dana imamo nekoliko formata koji su jako interesantni, imamo i taj čuveni program koji smo uvezli iz Njemačke koji se zove plava sofa, a riječ je o poznatom formatu predstavljanja koji po prvi put izlazi van granica Njemačke”, kaže Vladimir Arsenijević iz Udruženja “Krokodil”, piše ATV.

Da knjiga privlači govore ne samo pune hale nego i programi, tribine, izložbe.

“Imamo velike godišnjice koje su u našem fokusu, 800 godina od krunisanja prvog njemanjićkog vladara koji je bio izuzetan pisac što je rijetkost i u srednjoevropskim okvirima, godišnjica je i Andrića, sve je i u duhu dječijeg programa svih sajamskih dana”, kaže Dragan Hamović, urednik programa Sajma knjiga.

Ove godine Sajam knjiga širi svoju teritoriju. Van sajamskih prostorija i šest punktova u gradu gdje će se održavati večernji progrmi.

Kao i svake godine, Školski dan je u četvrtak, 26. oktobra, a porodični dani su 23. i 24. oktobra.

Cijena pojedinačnih ulaznica je 250 dinara, a za grupne posjete 150 dinara.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo na ovogodišnjem sajmu knjiga predstaviće sedam romana, od toga tri najbolja sa posljednjeg konkursa "Zlatna sova"

 

nazad na vrh