Menu
A+ A A-

Karlovac: Bosanca držali kao roba na imanju

  • Objavio:   Redakcija

policija hrvatska auto vrataRasim Ćufurović, kome su čekićem polomili zube i prste, porijeklom je iz BiH, tačnije iz Velike Kladuše. Jeziva sudbina i monstruozan način na koji je ovaj Bosanac mučen u Karlovcu šokirala je cijeli region.

Naime, od 11 djece Džemile i Ahmeta Ćufurovića iz BiH, od kojih im je devetoro oduzeto u Hrvatskoj, jednu od najtežih sudbina doživio je ovih dana upravo Rasim.

Prema pisanju hrvatskih medija, Rasim je bio žrtva Petra Velića (59) i njegova tri sina iz Draganića kod Karlovca, koji su ga na svom imanju držali poput roba i zlostavljali ga.

Polomili su mu rebra, lice mu je deformisano od batina, izbili su mu zube, te čekićem polomili nokte.

Rasimov stric, Šefik Ćufurović, koji živi u Velikoj Kladuši, potvrdio je za "Avaz" da je Rasim jedan od 11 djece njegovog brata Ahmeta.

Džemila i Ahmet Ćufurović preselili su se 1974. godine iz Velike Kladuše u Cetingrad, a nakon razvoda, u Hrvatskoj im je, kaže Šefik, oduzeto 9 djece.

"Većina usvojene djece u Hrvatskoj je promenila imena i vjeru. Rasima dugo nisam vidio, a nisam u mogućnosti da ga posjetim u Karlovcu", ispričao nam je Ćufurović.

Rasimov brat Ešef, koji je pod imenom Ivan Filipović živeo u Slunju, ubio se. Prije toga, braća i sestre sreli su se 2008. godine nakon što ih je potražila najstarija sestra Bekira Beganović, koja je udomljena u Velikoj Kladuši.

Njihov otac Ahmet Ćufurović umro je 2007, piše "Avaz".

Kako pišu hrvatski mediji, Velići su Čufurovića držali "poput roba". Prošle nedjelje sva četvorica osumnjičenih su uhapšena, a nakon što su dali iskaz u policiji, u tužilaštvu i kod sudije u Karlovcu, pušteni su na slobodu.

Njihova navodna žrtva je u Opštoj bolnici Karlovac, gdje je stigao teško pretučen, saznaje "Jutarnji list", i piše da je Rasim Čufurović na imanju ove porodice u Draganiću nedaleko od Karlovca, koje je od Stare karlovačke ceste udaljeno oko trista metara, preživio pravi pakao.

 

 

nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com