Menu
A+ A A-

Revija ruskog filma po 9. put u Palama

  • Objavio:   Redakcija

revija ruskog filma moskvaDeveta Revija ruskog filma u organizaciji Željka Stojanovića održaće se u periodu od 20. do 24. oktobra 2017. godine u amfiteatru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ove godine biće prikazano pet filmova, među kojima su dva filma poznatog reditelja Olivera Stouna, "Razgovor sa Putinom" prvi i drugi dio, čime će ovogodišnja Revija početi i "Razgovor sa Putinom" treći i četvrti dio, koji će biti prikazan narednog dana, 21. oktobra.

U nedjelju, 22. oktobra posjetioci i ljubitelji ruskog filma imaće priliku da pogledaju film "Bitka za Sevastopolj" u režiji Sergeja Makrickija.

Četvrtog dana Revije ruskog filma biće prikazan film "Nasljednici", koji je režirao Vladimir Hotinjenko, a organizator je za posljednji dan pripremio prelijepu rusku romansu, kojom će ovogodišnja Revija biti zatvorena.

Radi se o filmu Eljdara Rzjanova "Surova romansa".

Podršku organizaciji 9. Revije ruskog filma pružila je Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, a Njegova ekselencija ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov do sada je bio čest gost Revije.

Sve projekcije filmova počinju od 19:00 časova, a ulaz je besplatan.

 

nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com