Menu
A+ A A-

Nova ulaganja u razvoj Rogatice

  • Objavio:   Redakcija

dodik sa privrednicima rogatica 9.16Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče da će nadležne institucije Srpske obezbijediti značajna sredstva za podršku Rogatici i to 300.000 KM za sanaciju zgrade osnovne škole, 80.000 maraka za nabavku sanitetskog vozila, kao i 250.000 za izgradnju trotoara pored magistralnog puta koji prolazi kroz ovu opštinu, prenosi "Glas Srpske"

Glavna pitanja su kako doći do dugoročnih radnih mjesta, te osigurati podsticaj za rješenje osnovnih problema građana. Animiranjem investitora da ulažu u razvoj riješio bi se jedan od gorućih problema.

Dodik je pozvao drvoprerađivače da ispunjavaju svoje zakonske obaveze i sprovode politike Vlade, a za uzvrat će dobiti podršku institucija Srpske.

Opštinsko rukovodstvo očekuje pomoć od resornog ministarstva pri donošenju strateškog plana za razvoj poljoprivrede u Rogatici, a posebno za ulaganje u poboljšsanje proizvodnje mlijeka, krompira, krmnog bilja i sjemena.

Jagodić je istakao da su glavni problemi ove opštine devastirane zgrade privrednih subjekata, izgradnja infrastrukturnih objekata, posebno vodovoda, kao i snabdijevanje drvoprerađivača sirovinom.

"Osim što smo danas definisali ove probleme, utvrdili smo i konkretne načine za njihovo rješavanje", dodao je Jagodić.

Dodik je radnu posjetu Rogatici započeo polaganjem vijenca na spomenik palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, gdje su ga dočekali mnogobrojni građani.

 

 

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 16 oktobar 2017 20:32
nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com