Menu
A+ A A-

Zdravstveni radnici u Zvorniku protestuju zbog smjene direktora

  • Objavio:   Redakcija

bolnica zvornikLjekari, medicinske sestre i ostali zdravstveni radnici bolnice u Zvorniku i danas su održali mirne proteste zbog smjene direktora Milorada Drljevića, kojeg je Vlada Republike Srpske smijenila navodno zbog "loših međuljudskih odnosa" u ovoj bolnici.

Zaposlenici u zvorničkoj bolnici kategorično tvrde da to nije tačno i punu podršku daju smijenjenom direktoru ove zdravstvene ustanove.

Oni zahtijevaju da se opozove smjena doktora Drljevića, da ministar Bogdanić dođe u Zvornik kako bi se upoznao sa stanjem u ovoj ustanovi i da delegacija iz ove bolnice razgovarala lično sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kako bi ga lično upoznali sa problemima u bolnici.

Zdravstveni radnici ove bolnice ne mire se sa smjenom dosadašnjeg direktora, ali ni imenovanjem Jovana Okuke na njegovo mjesto.

"Pozivamo čelnike Gradskog odbora SNSD Zvornik da se izjasne, da li su za ove promjene koje mogu doprinijeti samo narušavanju poslovanja ove ustanove", poručeno je sa današnjeg okupljanja.

Prema riječima doktora Bjekovića, dosadašnji direktor Drljević je odolijevao stranačkom zapošljavanju.

"Bojimo se da će dolaskom novog direktora po stranačkoj liniji u predizbornoj godini doći do velikog priliva novih radnika i nemedicinskog osoblja", istakao je doktor Bjeković.

On je rekao da je sada pitanje šta će se od toga dešavati.

"Nije ovo samo borba za Drljevića već za nas, naš položaj i ustanove u kojoj radimo",ističe doktor Goran Bjeković.

Ljekari i drugi zdravstveni radnici u ovoj bolnici su poručili da će biti drugih primjena u vidu bojkota novog direktora, ukoliko se njihovi uslovi ne ispune.

 

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com