Menu
A+ A A-

Čavić pozvao Dodika da održi referendum

  • Objavio:   Redakcija

dragan cavic1Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića, te druge predstavnike vlasti u RS da ispune njihovu dužnost i održe referendum o Sudu i Tužilaštvu.

"Referendum se mora održati. Pozivam Dodika, Čubrilovića, Stevandića i sve njihove predstavnike koji su glasali ZA referendum, da ga održe i narodu omoguće pravo da se izjasni o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH. Evo im prilike da pokažu svoje izraženo, srpsko i patriotsko osjećanje. Donijeli ste odluku, sprovedite je. To ste dužni prema zakonu. Vaša obaveza je da poštujete odluke Narodne skupštine RS", naglasio je Čavić.

Nakon što je Dodik danas rekao kako je potrebno da se što prije u Krivični zakon RS utvrdi krivična odgovornost za nepoštivanje odluka RS na nivou BiH, Čavić mu ogovara kako prvo trebaju krenuti od RS kada to urade.

"Krivično treba goniti one koji ne provode odluke Narodne skupštine RS i oni to ne rade", istakao je Čavić.

Lider NDP-a dodao je kako je u RS potrebno obezbijediti politiku koja će ponuditi rješenja jer je, kako je kazao, iza njih već 13 godina neprikladnog vladanja. Potom je predstavio buduće planove opozicije u Republicic Srpskoj.

"Insistiraćemo na tome da se svi riješe sujeta jer vrijeme za sujete ne postoji. Naša je procjena da bi listu trebali završiti do kraja novembra i onda će se tačno znati koja imena predstavljaju tim koji ima namjeru da pobijedi i dođe na vlast u RS", rekao je Čavić.

 

 

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com