Menu
A+ A A-

Otvoren konkurs za 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade

  • Objavio:   Miljan Rasevic

lukavica skupstina ulica sarsŠesnaesti Međunarodni festival poezije za djecu i mlade „Jovan Jovanović Zmaj – pjesme za djecu“ održaće se u Istočnom Sarajevu od 12. do 14. decembra 2017. godine, a u organizaciji „Forum teatra“.

Tom prilikom, „Forum teatar“ raspisao je Konkurs na temu „Ala je lep ovaj svet“, inspirisan istoimenom pjesmom Jovana Jovanovića Zmaja. Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola i članovi književnih klubova do 18 godina.

Tri pjesme svakog autora sa imenom i prezimenom, nazivom škole, kontakt telefonom i elektronskom adresom. Konkurs će trajati od 12. oktobra do 12. novembra 2017. godine.

Osnovna ideja i cilj festivala je da generacija značajnih i ostvarenih pjesnika za djecu iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Crne Gore, te mladi pjesnici kojima tek predstoji umjetničko potvrđivanje u ovom vremenu, kao i pobjednici konkursa, učestvuju zajedno na ovoj značajnoj književnoj manifestaciji.

Iz „Forum teatra“ za Sarajevo-RS je saopšteno da će se u okviru ovog Festivala održati brojne aktivnosti sa ciljem da se djeci približe različiti elementi poezije i kulture, pisane riječi, radionice za djecu, izložbe – vizuelizacija slike, recitovanje sopstvene poezije na javnim nastupima.

To značajno doprinosi tome da se poezija učini dostupnijom najmlađoj publici.

„U okviru Festivala realizovaće se pet programskih cjelina posvećenih Jovanu Jovanoviću Zmaju, koji se smatra jednim od najznačajnijih književnih predstavnika srpskog romantizma“, navode iz „Forum teatra“.

Iz „Forum teatra“ dodaju da pjesme za djecu imaju najtrajniju vrijednost, ne po umjetničkog, nego po etičkoj vrijednosti.

Time je Zmaj postao rodonačelnik pjesništva za djecu u srpskoj poeziji i najznačajniji predstavnik ove lirske vrste“, rečeno je iz „Forum teatra“.

Festival sufinansira Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske.

Više informacija o konkursu i Festivalu možete dobiti na broj telefona 057/317-230 ili e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Poslednji put izmenjenopetak, 13 oktobar 2017 21:27
nazad na vrh

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:945 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS