Promocija knjige „Sarajevo kroz vijekove” Desanke Šućur

Napišite komentar

kulturni centar maticna ulaz sars1U organizaciji Matične biblioteke Istočno Sarajevo u utorak, 17. oktobra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 13:00 časova, održaće se promocija knjige „Sarajevo kroz vijekove”, autora Desanke Šućur.

O knjizi će, osim autora, govoriti mr Slobodan Nagradić i mr Željko Vujadinović.

Monografija „Sarajevo kroz vijekove” nova je knjiga Desanke Šućur objavljena u izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Knjiga o Sarajevu, ali ipak, dovoljno drugačija, različita od mnogih prethodnih, iako se na prethodne naslanja i nastavlja da govori o onom što u ranijim publikacijama o Sarajevu i njegovoj istoriji nije zapisano.

„Sarajevo kroz vijekove” nije naučno djelo u strogom smislu tog pojma i odrednice, već je zamisao autora da najširu javnost iznova upozna i zainteresuje za istoriju Sarajeva i njegove okoline, ali i za sve druge znamenitosti, vrijednosti i atrakcije tog grada i kraja.

U ovoj monografiji nije riječ samo o gradu u njegovom topografsko-urbanističko-arhitektonskom ishodištu, značenju i kapacitetu, nego i u njegovom socijalnom, političkom, administrativnom, demografskom, kulturnom, duhovnom i svakolikom drugom smislu i manifestovanju.

Desanka Šućur je rođena u Sarajevu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu U Sarajevu. Radni staž od 30. godine provela je u Novinsko-izdavačkoj kući „Oslobođenje”.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh