Zavod za udžbenike promoviše sedam knjiga na beogradskom sajmu

upravnazavodaZavod za udžbenike i nastavna sredstva a.d. Istočno Sarajevo na predstojećem 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstaviće sedam romana, od toga tri najbolja sa posljednjeg konkursa „Zlatna sova“ za najbolji neobjavljeni roman.

U utorak, 24. oktobra 2017. godine, od 17:00 časova, u sali „Borislav Pekić“ Staniša Tutnjević će promovisati knjigu „Pretvaranje Petra Kočića“, o kojoj će, pored autora, govoriti Milan Radulović, Ranko Popović i Dušan Ivanić.

Narednog dana, u srijedu 25. oktobra 2017. godine sa početkom u 11:30 časova na štandu Republike Srpske, biće održan jubilej pet godina dodjele nagrade „Zlatna sova“ u organizaciji Zavoda pod nazivom „Značaj „Zlatne sove“ za savremenu srpsku književnost“, o čemu će goviriti direktor Zavoda Rade Ristović, prof.dr Sanja Macura, Anđelko Anušić i Ranko Risojević.

Istog dana, sa početkom u 12:00 časova na štandu Republike Srpske (hala 2 – nivo A), Nataša Cvijanović će predstaviti knjigu „Predškolski program i dječiji razvoj“, na kojoj će govoriti i prof.dr Jasmina Klemenović.

Nešto kasnije, od 14:00 časova u sali „Borislav Pekić“ Radisav Milić će promovisati knjigu „Kiša i mleko“, koja je dobila treću nagradu na konkursu „Zlatna sova“ za najbolji neobjavljeni roman. Pored autora, učestvuju i prof.dr Duško Peulja i Dejan Kerleta.

U sali „Vasko Popa“, u terminu od 15:00 časova, održaće se promocija romana „Rukavica“, autora Slavice Erdeljanović – Curk, koja je osvojila drugu nagradu na konkursu „Zlatna sova“ za najbolji neobjavljeni roman, a na promociji će govoriti prof.dr Sanja Macura i Dejan Kerleta.

Za kraj istog dana, u terminu od 18:00 časova u sali „Borislav Pekić“ održaće se promocija knjige „Vojnik ničije vojske“ autora Ilije Gajice, koji je osvojio prvu nagradu na konkursu „Zlatna sova“ za najbolji neobjavljeni roman i nagradu Sajma knjiga u Banjaluci za najbolje djelo u oblasti savremene književnosti.

Osim autora, na promociji ovog romana govoriće prof.dr Sanja Macura i Dejan Kerleta.

Posljednjeg dana, u četvrtak 26. oktobra 2017. godine sa početkom u 11:30 časova, na štandu Republike Srpske (hala 2, nivo A), održaće se promocija knjige Nine Milanović „Ogledi iz sintaksostilistike“, na kojoj će osim autora učestvovati prof.dr Miloš Kovačević i prof.dr Milanka Babić.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mjesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Neformalno, poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju.

Ovogodišnji beogradski sajam knjiga počinje 22. i traje do 29. oktobra 2017. godine.

 

Posljednja izmjena petak, 13 Oktobar 2017 15:07
nazad na vrh