Menu
A+ A A-

Bogdanić obećao pomoć Domu zdravlja Han Pijesak

  • Objavio:   Redakcija

bogdanic han pijesakMinistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske posjetio je opštinu Han Pijesak gdje je razgovarao sa rukovodstvom i zdravstvenim radnicima Doma zdravlja, koji su u štrajku prethodnih dana.

Ministar je obećao pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi u Han Pijesku rekavši da će Vlada uplatiti dio doprinosa da bi se odblokirao račun Doma zdravlja, nakon čega će početi isplata zaostalih plata zdravstvenim radnicima.

Štrajkači nisu bili u hodniku kao prethodnih dana, ali su se brzo okupili. Uz obećanja, ministar im je poručio da se vrate na posao.

Oni koji su bili prisutni i na zvaničnom sastanku i dalje nisu zadovoljni

„Ko je šta pronevjerio, a ne konkretno šta smo mi htjeli, nas interesuju plate, a ne ko je šta uradio. Vi imate sud, papire, tužite, idite tjerajte dalje, a vi nama dajte naše plate“, rekla je Ljubica Kovačević, računovođa u Domu zdravlja u Han Pjesku.

Za dug od skoro dva miliona i isplatu enormno visokih plata neko mora da odgovara, izričiti su u opštinskoj upravi.

Podržavaju medicinare, ali podsjećaju da oni nisu ti koji su ih uveli u milionska dugovanja.

„Rješenje smo našli u razgovoru sa ministrom. Moraju se uraditi neke predradnje, a mora se uraditi i analiza poslovanja od 2008. do 2016. kada je i nastao i taj dug od million i 740 hiljada maraka“, rekao je Vlado Ostojić, načelnik opštine Han Pjesak.

„Sistematizacija nije adekvatna. Da su radnici sistematizovani sa nižom stručnom spremom, a imaju plate više nego što je to sistematizacijom predviđeno i evo danas smo se dogovorili da to menadžement reguliše“, izjavio je Bogdanić.

 

 

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com