Menu
A+ A A-

Osmi Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim”

  • Objavio:   Redakcija

agrosim plakat 2017Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim” danas će biti svečano otvoren u hotelu „Termag” na Jahorini. Ovaj simpozijum svake godine predstavlja godišnju platformu za međunarodnu naučnu raspravu o poljoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji.

Iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu najavljeno je da će ovogodišnjem otvaranju „Agrosima” prisustvovati vršilac dužnosti rektora Univerziteta Stevo Pašalić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Dejan Bokonjić, prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjesto i sport Sandra Ivanović i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu Vesna Milić.

Među visokim zvanicama nalaze se i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, gradonačelnika Istočnog Sarajeva, te brojnih naučnih radnika, profesora, privrednika i drugih uglednih zvanica, navodi se u saopštenju iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na ovogodišnjem „Agrosimu” prijavljeno je više od 1.300 učesnika, to jeste naučnika i istraživača, predstavnika privatnog i javnog sektora, nevladinih organizacija iz 85 zemalja svijeta, a primljeno je oko 1.300 aplikanata i više od 600 kompletnih radova.

„Agrosim” je fokusiran na sedam tematskih oblasti, a to su biljna proizvodnja, zaštita bilja i bezbjednost hrane, organska poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravljanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija, šumarstvo i agrošumarstvo.

Organizatori naučnog skupa su Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu i Agronomski mediteranski institut iz Barija.

Svečano otvaranje „Agrosima” zakazano je za danas u 14:00 časova u hotelu „Termag”, a trajeć do nedjelje, 8. oktobra. Izjave za medije predviđene su za 13:30 časova.

 

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 05 oktobar 2017 01:04
nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com