Lica sa invaliditetom traže bolji status

Napišite komentar

invalidi kolicaNekoliko udruženja lica sa invaliditetom organizovali su danas mirno okupljanje u centru Banjaluke kako bi iskazali nezadovoljstvo statusom u kojem se nalaze.

Oni su rekli da neće odustati od tri osnovna zahtjeva, a to su redovnost isplate naknade za tuđu njegu i pomoć, hitna izmjena Zakona o socijalnoj zaštiti i donošenje zakona za dobijanje lične invalidnine za civilna lica sa invaliditetom.

Istakli su da su nakon razgovora sa predstavnicima ministarstva dobili određena obećanja, a ukoliko se ne ispoštuju najavili su proteste.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, rekao je juče da bi Vlada Srpske trebalo da usvoji obavezujuću odluku da naknade za tuđu njegu i pomoć drugog lica ubuduće budu isplaćivane do 20. u mjesecu.

On je na jučerašnjem sastanku sa predstavnici Gradske organizacije slijepih i slabovidih Banjaluka, izrazio žaljenje što je isplata za tuđu njegu i pomoć kasnila devet dana, te ocijenio da bi donošenje odluke o isplati ove nadoknade obavezala i resorno, ali i Ministarstvo finansija da te obaveze ubuduće budu isplaćivane do 20. u mjesecu.

 

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh