Menu
A+ A A-

Članovi Dramskog studija zabavili mališane u Dječijoj biblioteci

  • Objavio:   Miljan Rasevic

dramski studio djecija1Dramski studio Matične biblioteke Istočno Sarajevo izveo je danas scensko čitanje nagrađenog teksta na konkursu Lutka, lutak, oblutak, za originalni pozorišni tekst za lutkarsku predstavu Kraljica lutka, pisca Ismeta Bekrića.

Ovaj dramski nastup članova pomenutog dramskog studija bio je namijenjen mališanima, polaznicima Dječije biblioteke i prijateljima Lut festa“, koji se ovih dana održava u našem gradu.

Dramski studio Matične biblioteke Istočno Sarajevo nastao je iz saradnje sa Studiom Teatrolog“, njegovim osnivačem Zoranom Todorovićem i Dječijom bibliotekom Istočno Sarajevo.

Todorović za Sarajevo-RS kaže da je u Dramskom studiju Matične biblioteke odnedavno počela Mala škola glume“, te da sada ima više starosnih grupa koje rade odvojeno.

Prva i najmlađa grupa su osnovci od prvog do četvrtog razreda, druga su od petog do devetog, a stariji su srednjoškolci, studenti i ostali koji zajedno rade i pripremaju nekoliko dramskih komada za odrasle i djecu, navodi Todorović.

On dodaje je pred njima sada mnogo rada i truda, s obzirom da kreću od početka, te se nada da će entuzijazam, snaga i znanje uroditi plodom.

„Sve tri sekcije vodim ja, ali sigurno će se pojaviti potreba za dodatnom pomoći, kada se studio razvije i napreduje, ističe Todorović.

 

 

 

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 02 oktobar 2017 22:10
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com