Menu
A+ A A-

Dragan Rabota 20. na noćnom polumaratonu u Banjaluci

  • Objavio:   Miljan Rasevic

dragan rabota banjalukaReakreativac i bivši profesionalni, a sada veteranski kik bokser Dragan Rabota iz Pala, nakon prvog paljanskog polumaratona održanog u avgustu ove godine, sinoć je nastupio i na prvom „Dukat fit Banjaluka noćnom polumaratonu“, koji je okupio više od 1.200 trkača iz zemalja regiona i svijeta.

Paljanin je na ovom polumaratonu, u konkurenciji 126 muškaraca, zauzeo 20. mjesto, a vrijeme koje je ostvario je 1h 35 minuta i 57 sekundi.

Rabota je za Sarajevo-RS portal rekao da polumaratone trči samo iz razloga da provjeri granice izdržljivosti.

„Nije mi važno u kom vremenskom intervalu mogu istrčati, sada kad vidim da odlično napredujem, razmišljam da istrčim još pet ili šest polumaratona“, kaže Rabota i dodaje da mu je želja da u budućnosti istrči maraton.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela svima dobro poznata atletičarka, a ujedno i osvajač zlata na paljanskom polumaratonu, Lusija Kimani, dok je drugo mjesto zauzela Jelena Kosić, a treće Tijana Gligić Kosić.

U konkurenciji muškaraca prvo mjesto pripalo je Božidaru Vujiću, drugo Slaviši Buniću, a trećeplasirani je bio Davor Vidović.

„Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton“ se odvijao strogim centrom grada i šetališnim zonama, a osim takmičara iz zemalja regiona, trčali su maratonci iz egzotičnih zemalja poput Čilea, Bolivije i Kolumbije.

Svi učesnici koji su platili kotizaciju za učešće, zahvaljujući sponzorima, kući su odnijeli punu kesu poklona. Osim osvježenja tokom trčanja, svi koji završe polumaratonsku trku dobiće medalju, funkcionalnu majicu za trčanje, kao i poklone kompanija „Hemofarm“ i „Laktalis“.

 

 

Foto: facebook privatna arhiva

Poslednji put izmenjenonedelja, 01 oktobar 2017 10:31
nazad na vrh

Sport

Radio Sa-RS