Menu
A+ A A-

SP: Drvoprerađivači nas ne finansiraju, samo nas doniraju!

  • Objavio:   Redakcija

zivko marjanac sp pressDan nakon što su pojedini privrednici sa spiska finansijera te stranke za „ATV“ progovorili da su do trupaca dolazili dajući pare za kampanju socijalista, potpredsjednik partije sve negira.

Živko Marijanac uvjerava da je sve bilo na dobrovoljnoj osnovi i da ne postoje dokazi da je na nekog vršen pritisak.

„Mi dokaza nemamo da drvoprerađivači finansiraju Socijalističku partiju. Centralna izborna komisija je rekla dpnacije, a donacija je nešto drugo. Možete i vi donirati od jedne marke pa nadalje, ko koliko hoće. Svi oni koji misle da su pod pritiskom neka dođu sutra dobiće pare nazad“, navodi Živko Marijanac, potpredsjednik Socijalističke partije RS.

Donatori su uplaćivali od 500 do 10. 000 maraka, a Marijanac poručuje da to za partiju nije velika para.

Ipak, još jedan od finansijera sa spiska poručuje da stranci donira da sebi olakša poslovanje, jer je prošle godine imao problem sa nabavkom robe.

Kaže da je svakom jasno da stvari tako funkcionišu, jer se drugačije i nije moguće baviti tim poslom.

„Doniram sve političke partije koje su na vlasti, zato što moram. Pa kako bih radio ako ne doniram SNSD-u, DNS-u i Socijalističkoj partiji“, rekao je za „ATV“ jedan od donatora.

U sličnoj situaciji čini se našao se i nekadašnji kandidat PDP-a za nečelnika opštine Kotor Varoš Miroslav Malijević.

Njegova firma koja posluje sa „Šumama Srpske“ socijalistima je donirala 10. 000 maraka, a duplo manje PDP-u.

Malijević nije bio dostupan za komentar, a na sličan problem žalili su se i drvoprerađivači u pismo ministru Poljoprivrede.

Iz kabineta Steve Mirjanića naredili su direktoru Šuma da provede istragu, a danas poručuju da za sve nije bilo dokaza, jer niko nije htio to javno da prizna.

„Niko od drvoprerađivača zvanično nije potvrdio istinitost navoda, niti je na adresu ministarstva stigao bilo kakav drugi dopis ili potvrda koja govori u prilog toj tvrdnji. Ministarstvo je nakon zaprimljene predstavke zatražilo od JPŠ „Šume RS” a.d. da se provjeri istinitost navoda u pismu, ali ni Javno preduzeće nije moglo doći do konkretnijih podataka u smislu tačnosti navoda“, navode iz Ministarstva poljoprivrede RS.

 

 

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 28 septembar 2017 22:01
nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com