Saobraćaj se odvija redovno, bez zastoja

stanje na putevima kartaNa većini putnih pravaca u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno i svi putni pravci su prohodni, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Vozačima skrećemo pažnju na dionce koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona kemenja i zemlje na kolovoz.

Na dionicama gdje su toku  radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije je poštovanje obavezno.

Vozačima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu.

FEDERACIJA BiH

Na putevima u Federaciji BIH  saobraćaj se odvija bez dužih zastoja, pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na dionicama prema lokalnim izletištima.

Vozačima skrećemo pažnju na mogućnost odrona kamenja ili zemlje na kolovoz, na dionicama koje prolaze kroz usjeke ili preko planinskih prevoja, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Zbog radova na izgradnji pristupnog puta na magistralni put M-17 kod mjesta Donji Hadžići, u vremenu od 08 do 16 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Izdvajamo putne pravce: Stupari–Kladanj, Tuzla-Kalesija, Semizovac-Ilijaš i  Banja Luka-Turbe.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u BiH  zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška- Gradiška sužen je kolovoz, tako da se može očekivati sporije saobraćanje u narednih mjesec dana.   

nazad na vrh