Savanović „skroman“ u vezi nabavke novog automobila

Napišite komentar

automobili audiTrendu nabavke novih automobila nisu odoljeli ni u Ministarstvu rada i boračko – invalidske zaštite RS koje je juče raspisalo tender za nabavku novog službenog vozila vrijednog 70.000 KM bez PDV-a, odnosno oko 82.000 KM sa PDV-om, prenosi Capital.ba.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović potvrdio je da kupuje novi automobil, pravdajući se da su od četiri vozila koja ministarstvo ima, dva neupotrebljiva.

„Ja imam dva vozila koja su neupotrebljiva jer su stara i prešla su mnogo kilometara, tako da njihovo održavanje košta više nego oni. Zbog toga nam je potreban novi automobil, jer je za ovaj resor, što direktno što indirektno, vezano gotovo 700.000 ljudi. Ovaj put smo išli na nešto skromnije vozilo, uvažavajući stav javnosti“, rekao je Savanović i dodao da će novi automobil vjerovatno biti marke „škoda“ ili „pasat“ u zavisnosti od ponuda koje stignu.

Kazao je i da će „audi“ koji je prešao gotovo milion kilometara vjerovatno pokloniti Muzeju RS koji će dalje biti zadužen za održavanje.

Pored ovog, kako je rekao, ministarstvo ima i „škodu oktaviju“ koja je prešla 700.000 kilometra i ona je van upotrebe.

„Pored toga, imamo „škodu superb“ koju ja koristim i „škodu rapid“. Nisam opterećen luksuznim vozilima, ali moramo imati u vidu i bezbjednost“, kazao je Savanović.

Podsjetimo, Savanović je krajem avgusta podržao inicijativu predsjednika Srpske Milorada Dodika da se 10 odsto vrijednosti svakog nabavljenog automobila u javnim preduzećima i službama uplati u Fond solidarnosti za liječenje djece.

Ministar rada ovom nabavkom samo se pridružilo brojnim ministrima koji su to učinili prije njega, a ubjedljivo najneskromniji bio je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević koji se o trošku naroda počastio novim četvorotočkašem vrijednim oko 113.000 KM koji ima specijalnu luksuznu opremu.

Malešević je poznat i po tome što je kao razlog kupovine luksuzne limuzine naveo i da je to „na neki način statusni simbol“.

Takođe, Ministarstvo trgovine i turizma RS ove godine kupilo je više vozila čija je ukupna vrijednost oko 200.000 KM.

U Ministarstvu su ranije rekli da su na osnovu zadnjeg tendera kupili jedno teretno vozilo vrijedno 48.326 KM i jedan putnički automobil vrijedan 46.374 KM, a koji su namijenjeni za Ugostiteljski servis za potrebe republičkih organa RS i objekata.

Prije ovog, Ministarstvo trgovine i turizma RS, na čijem se čelu nalazi Predrag Gluhaković, je tokom juna kupilo tri automobila za 114.262 KM.

Trend nabavke novih automobila prati i resor ministra uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić koja je za nabavku novog vozila izdvojila 75.447 KM sa PDV-om.

I Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS nedavno je raspisalo tender za kupovinu nove službene limuzine za potrebe ministra Zlatana Klokića, koja će iz budžetske kase biti plaćena oko 80.000 KM.

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh