Srednjoškolci se vratili sa maturske ekskurzije uz pregršt uspomena

Napišite komentar

srednjoskolci ekskurzija ispred busaUčenici Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ vratili su se kući sa maturske ekskurzije, na kojoj su proveli devet dana, računajući putovanje i boravak.

Tokom putovanja, 136 budućih maturanata, u pratnji profesora i direktora SŠC „Istočna Ilidža“, najprije su posjetili Veneciju, Veronu, Monte Karlo, Kan, Nicu i Barselonu.

Prvo noćenje, nakon posjete pomenutim italijanskim gradovima imali su u mjestu Lido de Jesolo. Tokom boravka u Veroni posjetili su najpopularnija turistička mjesta poput balkona i statue čuvene Julije iz Šekspirovog komada.

Takođe, imali su priliku da posjete Arenu u Veroni, odnosno nekadašnji rimski amfiteatar, inače treći po veličini nakon Koloseuma u Rimu i arene u Kapui.

U Veneciji su obišli trg Svetog Marka, jedno od najposjećenijih mjesta u gradu Marka Pola, te „Ponte dei Sospiri“ ili „Most uzdaha“, takođe vrlo znamenitu baroknu građevinu u Veneciji.

Na putu ka Španiji, kao posljednjoj odrednici prije povratka u Istočnu Ilidžu, srednjoškolci su posjetili primorske francuske gradove poput Nice i Kana, ali i prošli kroz malu kneževsku zemlju Monako i njen glavni gradić Monte Karlo, čuven po raskošu, kazinima i skupom životu.

U Španiji ih je dočekalo toplo vrijeme, ali i izleti u zabavni park „Port Aventura“, te obilazak mjesta „Tossa de Mar“.

Bili su dio poznatog spektakla „Flamenco“, kako bi osjetili energiju Španije. Tokom cijelog putovanja, na raspolaganju su imali vodiče koji su ih upoznavali sa zanimljivostima i istorijom svakog pojedinačnog mjesta.

U Barseloni su posjetili čuvenu katedralu „Sagrada familia“, živopisnu ulicu i šetalište „La Rambla“, za koju je čuveni španski pjesnik i dramatičar Federiko Garsija Lorka rekao da je to „jedina ulica na svijetu za koju ne bi htio da završi“.

 Učenici su kući došli i više nego zadovoljni sa pregršt uspomena, čemu su neki od njih to potvrdili za Sarajevo-RS portal.

 

 

Posljednja izmjena četvrtak, 21 Septembar 2017 22:10
Ovdje napišite svoj komentar...
Otkaži
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh