ŽOK „Jahorina“ dovela pet novih igračica

odbojkasice jahorine potpis1Uprava ŽOK „Jahorine“ ima čvrste namjere da u Pale vrati ozbiljnu i kvalitetnu odbojku, te su nakon povratka u elitni rang bh. odbojke za djevojke, te su ovih dana ozvaničili saradnju sa pet novih pojačanja.

Prema riječima trenera ŽOK „Jahorine“ Danila Tadića u paljanski klub stigle su mlade i perspektivne odbojkašice, koje će uz djevojke koje su sa „Jahorinom“ osvojile titulu prvaka Republike Srpske, boriti se u Premijer ligi BiH naredne sezone.

„Imena koja su se u posljednje vrijeme pominjala u medijima zvanično su postala dio našeg kluba, a radi se o tri bivše odbojkašice „Maglića“ iz Foče i po jednom odbojkašicom  „Han Pijeska“ i „Glasinca“ iz Sokoca“, rekao je Tadić za Sarajevo-RS.

Kako saznajemo, paljanski klub su pojačale Tamara Vrećo (tehničar), Milica Krunić (libero) i Sonja Jegdić (primač) iz fočanskog „Maglića“, te Ana Planinčić (primač) iz „Han Pijeska“ i Sokočanka Teodora Kosorić na poziciji srednjeg blokera.

Tadić je naveo da se nada da će ove sedmice klub ostvariti saradnju sa Sarom Tanasković, koja igra u „Slaviji“ iz Istočnog Sarejeva, bivšom kadetskom i juniorskom reprezentativkom BiH.

„Jahorinu“ su ove sezone napustile tri igračice, Milica Kusmuk je školovanje i karijeru nastavila na „Cowley“ koledžu u Americi, dok je Svetlana Tabaković prešla u „trenerske vode“, u mlađe selekcije kluba.

Sa terena se povukla i Jovana Babić iz privatnih razloga.

 

 

nazad na vrh