Menu
A+ A A-

Na Romaniji pao snijeg, saobraća se po mokrom kolovozu

  • Objavio:   Redakcija

snijeg romanija septembarManja količina snijega jutros je iznenadila sve vozače na Romaniji, ali iz „Romanijaputeva“ kažu da na putevima koje oni pokrivaju nema nikakvih problema.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. U kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko planinskih prevoja, mjestimično magla i niska oblačnosti smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Zastoji ili kraće obustave saobraćaja, mogu se očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

FEDERACIJA BiH

Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo prevoj Karaula na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj, kao i magistralni put M-17 Tarčin-Konjic (Ivan).

Upozoravamo na mokar i klizav kolovoz, kao i na učestale sitnije odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Danas počinju radovi na izgradnji pristupnog puta na magistralni put M-17 kod mjesta Donji Hadžići.

Na graničnim prelazima, na izlasku iz BiH, od jutros nema dužih zadržavanja.

 

 

Foto: N1

nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com