Menu
A+ A A-

Nastavak suđenja za ubistvo Slobodana Stojanovića

  • Objavio:   Redakcija

slobodan stojanovic spomenikslikaSuđenje Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli, osumnjičenim za brutalno ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića sredinom 1992. godine, danas će biti nastavljeno u Sudu BiH.

Prema optužnici Tužilaštva BiH, drugooptužena Veseli se tereti da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg dječaka srpske nacionalnosti na području naselja Bajrići-Novo Selo, u opštini Zvornik.

Veseli se sumnjiči da je na brutalan način ubila dječaka, tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici se navodi da je Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila krivično djelo, ali nije preuzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Sutrašnje suđenje zakazano je za 14:00 časova, kada bi trebalo da bude pročitan iskaz Slobodanovog oca Ilije Stojanovića i saslušan jedan svjedok Tužilaštva BiH.

 

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS