Dragan Talić prelazi u DNS

Napišite komentar

dragan talic dnsDragan Talić, nezavisni odbornik i donedavni predsjednik Gradskog odbora Narodnog demokratskog pokreta, kako nezvanično saznajemo, danas prelazi u Demokratski narodni savez.

Kako kažu naši izvori, Talić je dugo vremena „vagao“ da li će se priključiti redovima Ujedinjene Srpske ili DNS-a, ali je na kraju ipak odlučio da to bude DNS.

Od izvora bliskih DNS-u saznali smo da će Talić sutra zvanično postati član ove stranke, gdje bi obavljao funkciju potpredsjednika GO DNS-a.

Dragan Talić iako se juče javio na telefon, nije želio ni da demantuje, ali ni da potvrdi da će preći u redove DNS-a.

„Sve će se znati sutra“, kazao je juče kratko Talić.

Talić je u julu zbog neispunjenih očekivanja članova NDP-a odlučio da napusti ovu stranku, dok je DNS ostao bez trojice odbornika: Budimira Balabana, koji je obavljao funkciju predsjednika Skupštine grada, te Nenada Šibarevića i Stojana Vukajlovića.

Boran Bosančić, zasad jedini odbornik DNS-a u Skupštini grada, ističe da je DNS obavljao razgovore s Talićem.

„Dragan Talić je jedan kvalitetan odbornik i sigurno da bi svaka stranka bila na dobitku ako bi ga imala u svojim redovima“, kazao je Bosančić.

Kako saznajemo, ako Dragan Talić pređe u DNS, ova stranka bi mogla da zadrži i oba načelnička mjesta Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

„U toku su pregovori u vezi s raspodjelom pozicija na nivou grada. Mislim da DNS ima pravo i osnov da zadrži oba načelnička mjesta“, kazao je Mihajlo Travar, zamjenik predsjednika Gradskog odbora DNS-a, odgovarajući na pitanje o spekulacijama da bi Dragomir Keserović mogao izgubiti funkciju načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

Imena novih načelnika biće poznata 20. septembra, kada će se na prijedlog gradonačelnika Igora Rodojičića Skupština grada izjasniti o tome.

Prema sadašnjem rasporedu, SNSD-u pripada osam, SP-u i DNS-u po dvije i Ujedinjenoj Srpskoj jedna načelnička pozicija.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh