Menu
A+ A A-

U toku hapšenje osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

  • Objavio:   Redakcija

federalna policija autoPolicijski službenici Unsko-sanskog kantona i pripadnici Granične policije BiH, prema nalogu Tužilaštva BiH, sprovode akciju „Dardaneli“, koja se odnosi na organizovani, privredni kriminal i korupciju.

Iz Tužilaštva BiH za Sarajevo-RS je saopšteno da se radi o međunarodnoj akciji u borbi protiv ilegalnih migracija koju Tužilaštvo BiH realizuje u saradnji sa USKOK-om Republike Hrvatske i pravosuđem i policijom Crne Gore.

Danas je u ovoj akciji uhapšeno više osumnjičenih osoba, a vrše se pretresi na više lokacija, na području Unsko-sanskog kantona.

Akcija je usmjerena prema osobama koje su osumnjičene da su kao organizovana kriminalna grupa vršile krijumčarenje većeg broj državljana Turske, kao i osoba iz zemalja Bliskog Istoka i Sirije iz BiH na područje Hrvatske.

U saopštenju se dodaje da su ilegalnim migrantima naplaćivali velike sume novca, najčešće od nekoliko stotina evra, a prema prikupljenim dokazima, za period od dva do tri mjeseca, prokrijumčareno je oko 300 osoba.

Uhapšene osobe biće predate postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u skladu sa zakonom.

 

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS