Menu
A+ A A-

Tinejdžer zaklao gradonačelnika Muskrona

  • Objavio:   Redakcija

nathaniel duponcheelBrutalno ubistvo gradonačelnika belgijskog grada Muskrona šokiralo je u ponedjeljak Belgiju, a britanski „Dejli mejl“ navodi kako je gradonačelnika Gadenea ubio 18-godišnji tinejdžer Natan Dupončel.

Belgijski mediji objavili su, pozivajući se na tužilaštvo, kako je Alfred Gadenne (71), konzervativni gradonačelnik Mouscrona, industrijskog grada od 57.000 stanovnika koji se nalazi neposredno uz granicu s francuskim gradom Lilleom, pronađen mrtav na groblju u blizini njegove kuće, koju je svaku veče lično zaključavao.

Kako prenosi lokalni „Sud Info“, pozivajući se na neimenovane izvore, osumnjičeni za ubistvo sam se predao policiji.

Kako piše „Dejli mejl“, riječ je o belgijskom tinejdžeru Natanu Dupončelu (18) koji je gradonačelnika ubio iz osvete.

„Dejli mejl“ takođe navodi da je otac tinejdžera, Olivier Dupončel, dugo vremena radio kao vatrogasac u belgijskom gradu Muskron, a otkaz je dobio 2015. godine, nakon čega je pao u depresiju koja je okončana samoubistvom.

List navodi da ubijeni gradonačelnik nije lično otpustio oca osumnjičenog, nego je u to vrijeme bio gradonačelnik Muskrona i starao se pored ostalog i za rad vatrogasne službe.

„Dejli mejl“ takođe piše kako se tinejdžer nakon počinjenog ubistva sam predao policiji.

Svirepo ubistvo gradonačelnika šokiralo je belgijsku javnost.

„S užasom sam primio vijest o brutalnoj smrti Alfreda Gadennea”, naveo je premijer Čarls Majkl (liberal) na svom „tviter“ nalogu, izrazivši saučešće porodici i prijateljima. Među mnogima koji su izrazili saučešće je i Martin Aubri, bivši čelnik francuske Socijalističke stranke i gradonačelnik obližnjeg Lillea. Filip Kurard, predsjednik parlamenta belgijskog frankofonog juga zemlje, napisao je na „tviteru“:  „Strašno. U kakvom to svijetu živimo?“.

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS