Lokalni izbori na KiM od nacionalnog značaja

  • Autor 
  • Objavljeno u Region
Napišite komentar

marko djuric snsPotpredsjednik Srpske napredne stranke Marko Đurić danas je u obraćanju predsjednicima opštinskih odbora SNS sa KiM, poručio da su predstojeći lokalni izbori na Kosovu i Metohiji od nacionalnog značaja i da zato država Srbija na tim izborima podržava jedino Srpsku listu.

Đurić je ukazao da su Vlada Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić podržali Srpsku listu u odluci i nastojanjima da iskoristi sve mogućnosti za snaženje političkog uticaja srpskog naroda u pokrajini.

„Danas imamo najveći uticaj Srbije i Srba na KiM od 1999. godine, i to je zabolelo i na čistac isteralo mnoge lažne patriote, koje su požurile da iznesu salve uvreda na račun Srpske liste i njene borbe za bezbedniji i kvalitetniji život srpskog naroda u ovoj južnoj pokrajini“, rekao je potpredsjednik SNS.

On je poručio da su pokrajinski lokalni izbori 22. oktobra od nacionalnog značaja i da očekuje da političke snage koje uživaju podršku predsjednika i Vlade Srbije i na tim izborima dobiju ubjedljivu podršku građana Srbije na KiM.

„Očekujemo pobedu u svih deset opština sa srpskom većinom, čime će se još jednom potvrditi snaga politike države Srbije, koja je dobila 90 odsto podrške Srba na KiM na pokrajinskim izborima u junu“, podvukao je Đurić.

Predsjednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić poručio je da SNS treba da podigne stranačku organizaciju i stavi se u funkciju Srpske liste, koja jedina na Kosovu i Metohiji ima podrsku države Srbije, predsjednika i Vlade.

Kako je istakao, cilj SNS i nacionalni interes jeste ubjedljiva pobjeda kandidata Srpske liste u svim opštinama sa srpskom većinom.

Svi opštinski odbori SNS sa KiM dali su danas podršku Srpskoj listi da u privremenim institucijama samouprave u Prištini nastave institucionalnu borbu za interese i više prava za Srbe u pokrajini.

 

Ovdje napišite svoj komentar...
Otkaži
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh