Uhapšen Amel Sejfović, dva policajca povrijeđena

Napišite komentar

sejfovic hapsenje vikendicaAmel Sejfović, za kojim su gotovo sve policijske agencije u BiH tragale prethodnih nekoliko dana, pronađen je danas u mjestu Buci kod Visokog.

Kako su novinarki Faktora rekli mještani ovog naselja, Sejfović se krio u napuštenom mlinu u ovom mjestu, gdje je najvjerovatnije provalio.

Nakon što je jedan od lokalnih stanovnika primjetio da je razbijen prozor na mlinu, a s obzirom da se za Sejfovićem danima traga u okolini Visokog, to mu se učinilo sumnjivim, te je pozvao policiju.

Vrlo brzo nakon toga izvedena je akcija hapšenja.

Dva policajaca povrijeđena su prilikom akcije hapšenja, a povrijeđen je i Sejfović jer je prilikom potjere pao i povredio glavu.

Nakon hapšenja bjegunca, policajci su prevezeni u Hitnu pomoć u Visokom, gdje su im sanirane povrede, dok je Sejfović odmah upućen ka Sarajevu.

On je nakon kriminalističke obrade u MUP Kantona Sarajevo odveden na zasad nepoznatu lokaciju, a pretpostavlja se da je i on negdje odveden na ukazivanje ljekarske pomoći.

Podsjećamo, prije tri dana Sejfović je lociran između sela Grajani i Tušnjići u okolini Visokog, ali je tada uspio izbjeći hapšenje, a policija je otkrila vikendicu gdje se krio, piše Faktor.

Policija je tada stegla obruč oko njega, a što je danas konačno i rezultirao hapšenjem.

Foto: faktor.ba

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh