U drugom upisnom roku primljeno 265 studenata

Napišite komentar

fakulteti pale nova sa rsU drugom upisnom roku u akademskoj 2017/18 godini, na prvi ciklus studija na 15 fakulteta i dvije akademije, upisano je ukupno svega 265 studenata, od ukupno 2.340 odobrenih mjesta.

Iz Univerziteta Istočno Sarajevo saopšteno je da je ostalo slobodno još 981 mjesto, od čega 159 za finansiranje iz budžeta, 607 za sufinansiranje, 126 vanrednih i 89 slobodnih mjesta za strane državljane.

Nakon prvog i drugog upisnog roka, na prvi ciklus studija primljeno je 1.359 studenata. Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Filozofskom fakultetu (225), Pravnom (111), Saobraćajnom (106), Mašinskom (69), Poljoprivrednom (60), Elektrotehničkom (59), Ekonomskom fakultetu u Brčkom (49) i Pedagoškom fakultetu u Bijeljini (37).

Na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta (DIF) preostala su 34 slobodna mjesta, na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu ima 28 slobodnih mjesta, dok na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku i Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini ima po 27 slobodnih mjesta.

Na Muzičkoj akademiji ostalo je još 21 slobodno mjesto, dok najmanje slobodnih mjesta ima na Medicinskom fakultetu u Foči (12) i Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju (5), saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Zbog velike zainteresovanosti za upis na Medicinski fakultet Foča, u drugom upisnom roku odobreno je proširenje upisne kvote za 15 mjesta za sufinansirajuće studente, dok je na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina kvota proširena za 20 mjesta, takođe, za sufinansirajuće studente.

Iz Univerziteta podsjećaju da će tokom ove sedmice biti raspisan konkurs za treći upisni rok na onim fakultetima, odnosno studijskim programima, gdje nije upisan dovoljan broj kandidata.

 

 

Ovdje napišite svoj komentar...
Otkaži
Prijavi se kao
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh