Menu
A+ A A-

U Crnoj Gori se održava „Takmičenje u ležanju“

  • Objavio:   Redakcija

sveti stefan plazaOvogodišnje „Takmičenje u ležanju“, koje etno selo „Montenegro“ iz Gornjih Brezana u Pivi organizuje već šestu godinu zaredom, počelo je u 10 sati, a titulu najvećeg džabalebaroša „juri“ 10 takmičara.

Najuspješniji džabalebaroš će dobiti 200 evra, dok je za drugoplasiranog obezbjeđen vikend u pomenutom etno selu, a trećeplasiranog rafting Tarom, piše portal „Onogošt“.

Čast Nikšićana brani četvoročlana ekipa u sastavu Bojan Bigović, Veljko Bojanić, Tanja Božović i Dejan Todorović koji su odlučili da timskom igrom dođu do pobjede i podijele nagradu, prenosi „Mondo.me“.

Danas se u Nikšiću organizuje 12. Međunarodna izložba oldtajmera koju organizuje oldtajmer klub „Montenegro“ u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom, a pre revijalne vožnje, koja će biti održana u gradu pod Trebjesom, karavan oldtajmera će boraviti u etno selu „Montenegro“ pa su organizatori jedinstvenog takmičenja odlučili da i gostima ponude priliku da se izležavaju.

„Vlasnici oldtajmera imaće priliku da se takmiče ležeći u svom automobilu. Za svakog „ležača u autu“ koji izdrži duže od četiri sata obezbjedili smo, kao nagradu, rafting Tarom“, poručili su organizatori.

Problem je jedino što će „automobiliski ležači“, ukoliko odluče da se takmiče, propustiti revijalnu vožnju.

Rekord u ležanju drži Podgoričanin Marko Đurović koji je 2014. godine ležao čak 37 sati.

 

 

Foto: RAS Srbija

nazad na vrh

Radio Sa-RS