Suprug SNSD-ove poslanice ukrao kazan za rakiju

Napišite komentar

jasna lukic sa suprugomPero Lukić (54) suprug poslanice SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jasne Lukić, osuđen je u Osnovnom sudu u Doboju zbog krađe kazana za rakiju i alata.

Presuda mu je izrečena nakon što je Lukić priznao krivicu i sklopio sporazum sa Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju.

Prema ovom sporazumu on je osuđen na kaznu od godinu dana zatvora, a ona se neće izvršiti ako Lukić u roku od  dvije godine po pravnosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Osim toga on mora platiti i sudske troškove od 150 KM.

Prema presudi Lukić je u noći između 1. i 2. maja prošle godine došao do pomoćnog objekta oštećene Sofije L. u Brestovima kod Stanara.

„Zatim je kliještima dužine 100 centimetara, a koje je prethodno ponio sa sobom, presjekao dva katanca na vratima pomoćnog objekta. Potom je ukrao rakijski kazan, ubodnu pilu i dvije kutije sa raznim alatom“, navedeno je u presudi.

Nakon izricanja presude, od Lukića su oduzeta i kliješta za željezo koje je koristio prilikom obijanja pomoćnog objetka od Sofije L.

Prilikom razmatranja sporazuma o priznanju krivice Lukić je izjavio da je krivicu priznao dobrovoljno i svjesno i da se odrekao prava na suđenja.

Okružni tužilac je izjavio da je tužilaštvo cijenilo sve olakšavajuće okolnosti od kojih su istakli priznanje krivice optuženog još u fazi istrage, kao i da su svi predmeti, osim ubodne pile, nađeni i vraćeni vlasnici. Tužilac je pojasnio i da Lukić ranije nije osuđivan.

Lukićev advokat je izjavio da on nije imao nameru ukrasti pomenute predmete već ih samo pozajmiti i da su svi vraćeni vlasnici.

Tokom razmatranja sporazuma Lukić je izjavio da se ne sjeća gdje je ubodna pila i šta se sa njom desilo, te da je mislio da je u alatu koji je vraćen.

Prilikom izricanja presudu u sudu su rekli da je Lukić bio svjestan da obijanjem brave, oduzimanjem navedenih predmeta prisvaja tuđe pokretne stvari u namjeri da sebi pribavi protipravnu imovinsku korist.

To znači da je Lukić bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje. Oštećena Sofija L. upućena je na parnični postupak.

Dobojlije su ogorčene na ponašanje Lukića, ali i na presudu Osnovnog suda u njihovom gradu.

„Žalosno je da je neko kome je supruga narodni poslanik i zarađuje po nekoliko hiljada maraka mjesečno, obija objekte po Stanarima i krade kazane i alat. Ne znam zbog čega je to uradio, ali ne postoji opravdanje za to“, ispričao je jedan od Dobojlija.

On ističe da je kazna trebala biti mnogo oštrija, da se pošalje poruka i drugima.

„Kakvo je naše pravosuđe mislio sam da će se izvući bez kazne. Međutim i ovako se izvukao, jer nije dobio ni novčanu, ni zatvorsku kaznu“, kaže naš sagovornik.

Saobraćajna nesreća

Stefan Lukić sin Jasne Lukić učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u junu 2015. godine kada je u Doboju poginula Marija Dević (53).

Stefan je tada vozio automobil „Opel Astra“ i udario u drugo vozilo koje je odbio na semafor i Devićevu, koja je potom preminula na licu mjesta.

Prema pisanju dobojskih portala utvrđeno je da je Stefan u trenutku nesreće imao više od jednog promila alkohola u krvi, a nije poznato da li je okončan postupak protiv njega.

 

Foto: facebook.com

Posljednja izmjena nedjelja, 10 Septembar 2017 00:58
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh