Studentski parlament i dekani traže smjenu rektora Grujića

Napišite komentar

radoslav grujicStudentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i deset dekana fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu traže od rektora Radoslava Grujića ostavku zbog, između ostalog, loše komunikacije i njegovog ignorisanja potreba.

Kako se navodi u saopštenju Studentskog parlamenta, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof.dr Radoslav Grujić ignoriše potrebe i otvoreno opstruiše pojedine fakultete, te ometa razvoj i nanosi štetu ugledu Univerziteta.

Iz Studentskog parlamenta novinarima su rekli da, ukoliko aktuelni rektor Grujić ne podnese ostavku, od članova Senata biće zatraženo da hitno pokrenu proceduru njegovog razrješenja.

U saopštenju se navodi da rektor Grujić nema podršku većine dekana fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, među kojima su zahtjeve podnijeli dekani Medicinskog fakulteta Milan Kulić, Akademije likovnih umjetnosti Marko Musović, Poljoprivrednog fakulteta Vesna Milić, Ekonomskog fakulteta Ljubiša Vladušić, Muzičke akademije Dražan Kosorić, Bogoslovskog fakulteta Darko Đogo, Filozofskog fakulteta Draga Mastilović, Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić, kao i predsjednik Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu Milan Milišić.

Duboko neslaganje sa današnjim ultimatumom desetorice dekana i prisutnih predstavnika studenata ovog univerziteta  izrazili su dekani preostalih sedam fakulteta i tri prorektora Univerziteta, a razlog je da su oni demonstrativno izbjegli raspravu sa drugim kolegama.

 U saopštenju se takođe navodi da je u ime deset pomenutih dekana fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu ultimatum za ostavku rektora, kojem je dato pola sata za izjašnjavanje o zahtjevu.

Dekani sedam fakulteta i tri prorektora pozivaju kolege da ultimatume ostave po strani, jer to, prema njihovim riječima, ne priliči Univerzitetu, te da se vrate redovnom radu i raspravi u Proširenom kolegijumu.

„Pozivamo ih da se okanu izazivanja neopravdanih podjela, koje ugrožavaju stanje na Univerzitetu u ovim vremenima, koja su teška za Univerzitet, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu i društvo“, zaključuje se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali dekani Pravnog fakulteta Radomir Lukić, Tehnološkog Miladin Gligorić, Elektrotehničkog Zoran Ljuboje, Fakulteta za proizvodnju i menadžment Dušan Jokanović, Fakulteta poslovne ekonomije Miladin Jovičić, Mašinskog fakulteta Ranko Antunović te Saboraćajnog Zoran Ćurguz.

U potpisu su i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Ratko Đuričić, prorektori Perica Gojković, Ranko Božičković i Slavica Moljević, te generalni sekretar Univerziteta Ravijojla Đuričić.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh