Menu
A+ A A-

Vučić najavio još jaču podršku građanima Istočnog Sarajeva Istaknut

  • Objavio:   Miljan Rasevic

vucic vukovic sastanak delegacijePredsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas Grad Istočno Sarajevo gdje se sastao sa gradonačelnikom Nenadom Vukovićem i načelnicima opština u sastavu grada.

Vučić je nakon sastanka u prostorijama Gradske uprave novinarima rekao da će građani Istočnog Sarajeva moći da računaju da još veću i snažniju podršku Srbije.

Prema riječima predsjednika Srbije, Vlada ove zemlje je danas usvojila odluku o izdvajanju sredstava za izgradnju trga u Istočnom Novom Sarajevu i raznih infrastrukturnih objekata na području opštine Pale.

„Na sastanku smo razgovarali o tome na koji način Srbija može da pomogne ovim lokalnim  zajednicama. Nadam se da ćemo moći da pomognemo Trnovu, Sokocu, Istočnom Starom Gradu i Istočnoj Ilidži, ali neću da obećavam previše“, istakao je Vučić.

On je dodao da je želio manje da obećava, a više da ispuni s obzirom na to da Srbija danas ima dovoljno novca.

Vučić je izrazio nadu da će biti prilika da pomognu Istočnom Sarajevu do kraja ove godine, kao i naredne godine.

„Svih pet miliona evra koje sam obećao predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Željki Cvijanović danas je prošlo kroz odluku Vladu Srbije“, dodao je Vučić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković je zahvalio Vladi Srbije i predsjedniku Vučiću na pomoći, kao i na obećanju da će pomoć biti izdvajana.

Vuković je napomenuo da je predsjednika Srbije upoznao o istoriji Grada i Univerziteta u Istočnom Sarjaevu, kao i prirodnim potencijalima i dosadašnjim razvojem.

„Zahvalni smo na ovoj posjeti i smatramo je istorijskom. Ona je veoma važna kako za Grad Istočno Sarajevo, tako i za Republiku Srpsku“, rekao je Vuković.

Na kraju, Vuković je predsjedniku Vučiću uručio ikonu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića, zaštitnika i krsne slave Grada Istočno Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali i ministri u Vladi Srbije Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović, kao i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, predsjednik Vučić i rukovodstvo Grada posjetili su Bolnicu Istočno Sarajevo i obišli radove na izgradnji nove zgrade bolnice, gdje ih je dočekao ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i direktor Bolnice Goran Todorović.

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 07 septembar 2017 19:05
nazad na vrh

Radio Sa-RS