Menu
A+ A A-

U Istočnom Sarajevu „niče“ trg Republike Srbije

  • Objavio:   Redakcija

spasovdanska ulica novo sarsVlada Republike Srbije odlučila je da opštinu Istočno Novo Sarajevo pomogne sa milion evra, što je prema riječima načelnika opštine Ljubiše Ćosića „značajno, ne samo za opštinu, već i za grad Istočno Sarajevo i regiju“.

Ćosić je rekao da je ovaj novac važan za realizaciju projekta rekonstrukcije sportske dvorane i uređenje trga, što će biti osnova budućeg razvoja ovog dijela grada Istočno Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo je na otvaranju obdaništa „Patrijarh Pavle“ novinarima rekao da će predložiti da taj trg nosi ime „Trg Republike Srbije“, a prema njegovim riječima, trg će biti najreprezentativniji i najznačajniji javni prostor u opštini, koji će sigurno biti u potpunosti iskorišten.

Trg će se prostirati na području između Ulice vojvode Radomira Putnika i Spasovdanske ulice, te naslanjati na park „Gavrilo Princip“.

Ćosić kaže da je u toku izrada glavnog projekta rekonstrukcije sportske dvorane, koja se već godinama nalazi u oronulom stanju, a tender bi mogao biti raspisan već u oktobru tekuće godine.

Vrijednost tendera, prema Ćosićevim riječima, kretaće se između četiri i pet miliona evra, ali će im trebati mnogo više vremena da izaberu kvalitetnog izvođača da bi mogli početi sa radovima.

Završetak radova bi trebao biti okončan do kraja ove godine.

Ćosić ima obećanje Vlade Republike Srpske koja je najavila finansijski podržati ovaj projekat, što su u nekoliko navrata pominjali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija.

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com