Menu
A+ A A-

Srbija pomaže rekonstrukciju Romanijske ulice

  • Objavio:   Miljan Rasevic

radovi romanijaputevi kamion paleNa sastanku predsjednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Ane Brnabić sa predsjednikom i premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović dogovorena je i finansijska pomoć Vlade Srbije istočnom dijelu Srpske od milion i po evra.

Riječ je o ranije započetoj aktivnosti „Srbija za Srpsku“, kojom će Vlada Republike Srbije, između ostalog, sa 500.000 evra pomoći opštini Pale u rekonstrukciji i sanaciji postojećih ulica.

Tako će rukovodstvo opštine Pale na čelu sa načelnikom Jugovićem krenuti u sanaciju Romanijske ulice, koja vodi od zgrade Opštine do nekadašnjeg motela „Olimpik“ i izlaska na magistralni put za Sarajevo.

Ova ulica je nekad bila jedina putna komunikacija za centar Pala, kojom su sve do 1978. „krstarili“ autobusi i automobili iz Sarajeva i Sokoca, a nakon probijanja tunela „Kalovita brda“, ovaj put su nastavili da koriste isključivo stanovnici naselja Kalovita brda i drugih sela u okolini.

Međutim, zbog radova na rekonstrukciji tunela „Kalovita brda“, koji su juče otpočeli i trajaće 90 radnih dana, putni pravac Romanijskom ulicom ponovo je postao prometan.

Revizija projektne dokumentacije će uskoro početi, a posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Istočnom Sarajevu u četvrtak, 7. septembra će biti odlična prilika da načelnik Jugović i rukovodstvo opštine dogovore na koji način će ovaj posao biti završen.

Osim Romanijske, nedavno je na Palama završena rekonstrukcija Ulice Trifka Grabeža i dijela Ulice Dobrosava Jevđevića, dok će u narednom periodu biti završena rekonstrukcija dijela Ulice Srpskih ratnika i Svetosavska ulica.

Ono što je svakako za pohvalu jeste, da se tokom cijelog ljeta na području ove opštine radilo i da su ulice, koje su bile u skoro katastrofalnom stanju, dobile potpuno novi izgled.

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS