Menu
A+ A A-

Rok za rekonstrukciju tunela „Kalovita brda“ 90 dana

  • Objavio:   Miljan Rasevic

tunel kalovita radovi1Rekonstrukcija tunela „Kalovita brda“ na ulazu u gradsko naselje Pale počela je danas uvođenjem preduzeća „Romanijaputevi“ u projekat sanacije, vrijednosti 1.461.000 KM.

Prema riječima vršioca dužnosti direktora JP „Putevi Republike Srpske“ Nenada Nešića, rok za rekonstrukciju tunela, izgrađenog 1978. godine, je 90 dana.

„Od ovog trenutka i narednih dana, dok se ne završi sanacija tunela, kompletan saobraćaj biće preusmjeren preko Kalovitih brda“, rekao je Nešić novinarima.

On je podsjetio da je sanacija tunela planirana više puta tokom 2010. i 2011. godine, ali da tad, prema njegovim riječima, nisu postojale okolnosti da se to izvede.

Prema njegovim riječima, tunel će biti moderno opremljen sa savremenom led rasvjetom, novim kolovozom, saobraćajnom signalizacijom, na najbolji način „da „kapija grada“ bude u skladu sa njenim značajem“.

Direktor preduzeća „Romanijaputevi“ a.d. Sokolac Radomir Pandurević novinarima je rekao da bi projekat rekonstrukcije ovog tunela trebao biti završen i prije roka.

„Dolaze hladni dani i nama je stalo da uradimo što prije. Uvjeravamo vas da će ovo u samom kvalitetu i svemu onome što bude slijedilo, „Romanijaputevi“ upisati svoju referencu za još jedan posao urađen u planiranom roku“, istakao je Pandurević.

Savjetnik načelnik opštine Pale Srđan Šekara pozvao je sve vozače koji saobraćaju ovom dionicom na strpljenje, te ukazao na značaj ovog projekta i koliko je on važan za sve koji žive i posjećuju Pale i Jahorinu.

„Ovo je izuzetno značajan projekat za opštinu Pale samim tim što se ovaj tunel nalazi na ulazu u naš gradić i samim tim ostavlja prvi utisak na svakog ko dolazi u Pale, prvenstveno zbog turista koji putuju na Jahorinu“, istakao je Šekara.

Komunalno preduzeće iz Pala je saniralo oštećenja na alternativnom putu preko Kalovitih brda, koji će vozači koji putuju iz prvca Han Dervente ka Palama morati da koriste da bi ušli u grad.

Oni koji dolaze iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, preporučujemo da koriste putne pravce preko Trebevića.

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com