Menu
A+ A A-

Pušten u rad rekonstruisani vodovod u Tvrdimićima

  • Objavio:   Miljan Rasevic

cosic cvijanoviceva vodovodProjekat rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema sela Tvrdimići, opština Istočno Novo Sarajevo, u vrijednosti od 90.000 KM uspješno je realizovan, a svečano puštanje u rad ozvaničila je premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je bila u prilici da danas na području opštine Istočno Novo Sarajevo učestvuje u nizu manifestacija, uključujući i puštanje u rad rekonstruisanog vodovodnog sistema.

„Ovo je veoma značajan projekat koji je životno važan i odnosi se na dio opštine Istočno Novo Sarajevo kojim potvrđujemo da Vlada Republike Srpske čvrsto stoji iza svih projekata, čiji je cilj poboljšanje života naših građana na cijeloj teritoriji Republike Srpske“, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić ističe da mu je drago što je riješen projekat rekonstrukcije pomenutog vodovodnog sistema, te najavio da će opština nastaviti da ulaže u Tvrdimiće i lokalna naselja s ciljem stvaranja uslova za turizam.

„Za to je vezana druga faza projekta koja će biti realizovana u narednih mjesec dana, odnosno potpuno saniranje svih gubitaka u samom selu Tvrdimići, uvođenje vodomjera i svega onog što je potrebno, da ljudi ne bi imali gubitke u samom vodovodnom sistemu“, naveo je Ćosić.

Direktor Vodovoda i kanalizacije a.d. Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić istakao je da su u realizaciji projekta rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u selu Tvrdimići učestvovali Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske sa 60.000 KM i opština Istočno Novo Sarajevo sa 30.000 KM.

„Radilo se na projektu proširenja i sanacije postojeće vodovodne mreže. Sam projekat se radio u više faza, prva faza je rekonstrukcija postojećeg rezervoara kapaciteta 60 metara kubnih, njegovo čišćenje, ograđivanje i zamjena dotrajalih armatura“, naveo je Katić novinarima.

On je dodao da je na pomenutom lokalitetu napravljen novi rezervoar, potisni povratni prelivni cjevovod kapaciteta 15 metara kubnih, koji je u funkciji snadbijevanja lokaliteta na kojem se nalazi lovački dom.

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS