Krio deset kilograma marihuane u kući

Napišite komentar

marihuana tegle kozlukAsim Marhošević (69) iz Zvornika uhapšen je nakon što je policija pretresom njegove kuće, pomoćnih objekata i dvorišta u mjestu Kozluku pronašla više od deset kilograma indijske konoplje čijim sušenjem se dobija droga marihuana.

Policija je akciju izvela u srijedu a prema saopštenju Policijske uprave Zvornik zaplijenjene su tri indijske konoplje visine od 47 do 142 centimetra, 16 osušenih stabljika, šest tegli i tri plastične kese u kojima se nalazila marihuana.

„Ukupna količina oduzete ove biljke je 10,2 kilograma“, kazali su u zvorničkoj policiji.

Dodali su da je u toku istraga i da će više informacija biti poznato narednih dana.

Prema nezvaničnim informacijama policija ispituje odakle u kući i dvorištu starine ovolika količina indijske konoplje. Pretpostavlja se da je vlasnik droge drugo lice.

Policija je pretres izvršila u okviru akcije „Plantaža 2017“ čiji cilj je sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U sklopu te akcije policija RS je u više navrata ove godine otkrila i zaplijenila indijsku konoplju.

Tako je polovinom jula otkriveni zasadi ove biljke na tri lokacije u mjestu Obudovac kod Šamca. Zaplijenjeno je ukupno 82 stabljike težine oko 70 kilograma.

Zbog ovog krivičnog djela tada su iza rešetaka završili Mićo Kojić, Tihomir Gojković i Milan Blagojević iz Šamca, a narkotička biljka otkrivena je zasađena među kukuruzima i u plasteniku.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je na parceli pored kuće Kojića otkrila 21 stabljiku ove biljke.

Isto toliko je „niklo“ i u Blagojevićevom plasteniku, dok je na Gojkovićevom imanju pronađeno 40 stabljika, koje su bile skrivene u njivi među kukuruzima.

Nastavak "Povratnika"

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policija Brčko u nastavku akcije „Povratnik“ usmjerene na suzbijanje međunarodnog šverca droge, juče su pretresli jedan stan na području Brčkog.

Kako su rekli u SIPA-i, pronađen je i oduzet dodatni dokazni materijal ne precizirajući o čemu je riječ.

U akciji "Povratnik" do sada je uhapšeno sedam osoba gdje je za četiri određen pritvor i oduzeta droga veće vrijednosti.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh