Trifkoviću 8 godina i 10 mjeseci za ubistvo rođaka

Napišite komentar

policija 2 pale sarsMomo Trifković (59) osuđen je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na osam godina i deset mjeseci zatvora zbog ubistva rođaka Slobodana Trifkovića (74).

Presuda je izrečena nakon što su Momo Trifković i njegov advokat sklopili sporazum o priznanju krivice sa okružnim tužilaštvom.

Prema presudi, Trifković je 7. maja oko 9 časova ujutru ispred svoje porodičine kuće u Ulici Petrovići u opštini Istočno Novo Sarajevo iz vojničke puške „M48“ ispalio dva hica prema Slobodanu Trifkoviću, koji se nalazio na makadamskom putu ispred njegove kuće.

„Pri tome ga je pogodio u lijevo koleno i u predjelu grudnog koša sa lijeve strane nanijevši mu povrede srčanih mišića i povrede tkiva pluća sa desne i lijeve strane usljed kojih je Slobodan Trifković iskrvario i neposredno nakon toga preminuo na licu mjesta“, navedeno je u optužnici.

Komšije iznenađene

Kada se ubistvo dogodilo, mještani naselja su ispričali da su rođaci zajedno proslavljali slavu Đurđevdan. Šta se u međuvremenu dogodilo, niko nije mogao da kaže, ali se zna da su se kobnog jutra posvađali i da je Momo zapucao.

Pretpostavlja se da su se rođaci u jednom momentu posvađali zbog nekih odranije neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

„I ranije su se njih dvojica znala posvađati, ali niko nije slutio da bi se moglo dogoditi ovo. Ostali smo šokirani, jer znamo ih obojicu cijeli život“, ispričali su tada poznanici i komšije Trifkovića.

Jedan od komšija je tada ispričao da zna da su njih dvojica prethodni dan pili rakiju, pa kada su 7. maja ustali ponovo su nastavili s alkoholom.

„Šta je motiv, niko ne zna. Sve su to „rekla-kazala“ priče. Nisam bio tamo da bih tačno znao šta se dogodilo. Priča se da su bili pijani, a rakija je takva, nikad ne znaš čemu vodi. Oni su se, valjda, posvađali, pa je Momo uzeo pušku i upucao rođaka“, kazao je tada komšija.

Svađa oko međe

Jedan od članova porodice Trifković tada je ispričao da su se njih dvojica često znali družiti i piti, ali da i kada se napiju često su se svađali oko neke međe.

„Jedan od njih je tvrdio da je drugi stavio među na njegovu livadu. Zbog toga su, kada god bi se napili, krenuli sa svađom. Niko nije mislio da bi se ovako moglo završiti. Međutim, vjerovatno da je Momo bio pijan kada je tek tako poslije svađe otišao kući po pušku i ubio Slobodana“, ispričao je rođak porodice Trifković.

Nakon ubistva rođaka Momo Trifković se odmah predao policiji. On, osim BiH, posjeduje i državljanstvo Švedske i zbog toga mu je određen pritvor u kome se nalazio do izricanja presude.

Sudsko vijeće je donijelo odluku da troškove suđenja mora platiti Trifković.

U Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu rekli su da protiv navedene presude branilac i oštećeni imaju pravo žalbe samo na dio odluke koja se odnosi na troškove krivičnog postupka i imovinskopravni zahtjev.
„Oni žalbu mogu podneti Vrhovnom sudu Republike Srpske u roku od 15 dana od dana prijema presude“, rekli su u sudu.

Pronađeno oružje

Poslije hapšenja Mome Trifkovića policija je pretresla kuću i prateće objekte koje je on koristio.

Pronašli su oružje i municiju koje nije dozvoljeno držanje građanima.

„U pretresima su pronađne i oduzete dvije vojničke puške „M48“ kalibra 7,9 milimetara, kao i 49 metaka za te puške, te 10 patrona za lovačku pušku kalibra 12 i 16 milimetara“, navedeno je u optužnici Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh