Menu
A+ A A-

Vozači oprez, počela školska godina

  • Objavio:   Redakcija

policija 1 pale sarsU okviru republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, povodom početka nove školske godine, policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo realizovaće niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na zaštitu djece.

Cilj ove akcije koja se provodi tokom mjeseca septembra, jeste da se zaštite sve strukture učesnika u saobraćaju, posebno djeca predškolskog i školskog uzrasta, te podigne bezbjednost saobraćaja na što veći nivo. Policijski službenici će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja, s akcentom na brzinu, u zonama školskih ustanova, kao i putnih komunikacija kojima se kreće veći broj učenika.

Akcija podrazumijeva i organizovanje edukativnih predavanja u školama na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju, posebno djece koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Policijske uprave.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na vozače da voze krajnje oprezno i smanje brzinu kretanja svojih vozila, pogotovu kada se nalaze u blizini školskih objekata kako bi zaštitili djecu u saobraćaju, a posebno one najmlađe.

 

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS