Menu
A+ A A-

Đaci od sutra u školskim klupama

  • Objavio:   Miljan Rasevic

os pale nova fasadaMinistar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević posjetiće sutra Osnovnu školu „Pale“, gdje će prisustvovati prijemu za učenike prvog razreda u ovoj školi povodom početka nove školske godine.

Iz resornog ministarstva je najavljeno da je Maleševićeva posjeta zakazana za 13:00 časova, dok će načelnik opštine Pale Boško Jugović od 10:00 do 14:00 časova posjetiti i osnovne škole „Srbija“ i „Mokro“.

Direktorica Osnovne škole „Sveti Sava“ Danijela Mrda potvrdila je za Sarajevo-RS da će načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić prisustvovati sutra prijemu prvačića, koji je zakazan za 12:00 časova, uz prigodan kulturni program.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas novinarima u Banjaluci da će policajci biti sutra prisutni ispred svake škole, te da MUP nastavlja aktivno da radi na povećanju stepena bezbjednosti djece u saobraćaju.

Lukač je pozvao sve vozače na poseban oprez u blizini škola, te podsjetio da MUP Srpske, prije početka školske godine, sprovodi kampanju s ciljem skretanja pažnje vozačima na djecu u saobraćaju.

„Zaštita i bezbjednost djece nam je na prvom mjestu. U blizini škola ima dovoljno saobraćajnih znakova koji vozače upozoravaju na oprez, ali je potrebno i obratiti više pažnje na djecu koje će sada biti puno više na ulicama“, rekao je novinarima Lukač.

Akcija MUP-a Srpske „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ realizuje se s ciljem povećanje stepena bezbjednosti djece u saobraćaju, imajući u vidu da je njihovo prisustvo daleko veće na ulicama sa početkom školske godine.


 

 

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 31 avgust 2017 21:15
nazad na vrh

Obrazovanje

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com