Menu
A+ A A-

Šnjegota podnio ostavku na mjesto glavnog revizora

  • Objavio:   Redakcija

dusko snjegotaGlavni revizor Duško Šnjega i njegov zamjenik Darko Pejić Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeli su ostavku, saopšteno je danas iz Glavne službe za reviziju.

„Molim Vas da javnost Republike Srpske upoznate sa činjenicom da su glavni revizor i zamjenik glavnog revizora danas Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeli ostavku, odnosno stavili mandat na raspolaganje i dalje postupanje u skladu sa odredbama zakona o reviziji javnog sektora Republike Srpske“, navodi se u saopštenju Glavne službe za reviziju.

 Šnjegota je „kriv“ jer je predstavio izvještaj u kojem se navodi da je budžet Republike Srpske u minusu za 118 miliona KM više nego što je to objavila Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić rekao je da je Šnjegota pogriješio kada je odlučio da podnese ostavku i mandat stavi na raspolaganje Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Time je otežao poziciju svih koji „misle da se istina brani slobodom“. Ostavka mora da bude razmatrana na sjednici Narodne skupštine, koja je dužna da donese akt o razrješenju i da ponovi postupak i izabere novog revizora i njegovog zamjenika“, rekao je Čavić.

Čavić je istakao da će stranke iz opozicije, u skladu sa Poslovnikom, u roku koji je predviđen na osnovu ove ostavke, dostaviti predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske zahtjev za izmjenu dnevnog reda, čiji je prijedlog danas utvrdio Kolegijum.

„Ukoliko glavni revizor i njegov zamjenik budu razrješeni funkcije, a potom zaposleni u Vladi ili nekoj od institucija u kojima odlučuje Vlada o postavljenjima, biće jasno da im je zaprijećeno da im je bolje da se povuku, nego da budu razriješeni silom skupštinske većine i žive u represiji“, rekao je Čavić.

 

 

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com