Menu
A+ A A-

Međunarodni skup penzionera na Palama

  • Objavio:   Miljan Rasevic

nenad kusmukUdruženje penzionera opštine Pale organizovalo je međunarodni skup 14 udruženja penzionera iz gradova i opština Republike Srpske, FBiH, Srbije i Hrvatske, koji je okupio oko 500 ljudi.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da penzioneri u ovakvim prilikama razmjenjuju svoja iskustva, kada je u pitanju organizovanje ovakvih skupova i način rješavanja njihovih osnovnih egzistencijalnih problema.

„Opština Pale će gledati da pomogne svom udruženju, kako u organizaciji ovog skupa, tako i u svim drugim životnim pitanjima“, rekao je Jugović novinarima.

On je istakao da opština Pale finansira Udruženje penzionera u skladu sa stavkom predviđenom u budžetu, te da svake godine gledaju da ti prihodi rastu.

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Pale Nenad Kusmuk rekao je da je današnji skup odlična prilika da se penzioneri druže i zabave.

On kaže da penzioneri u Republici Srpskoj nisu zadovoljni svojim statusom, te da su ovakvi skupovi dobra prilika da im se „koliko-toliko“ pomogne i olakša njihov život.

„Udruženja penzionera se trude, koliko su u mogućnosti, izlaze u susret penzionerima u vidu nabavke ogrijeva, odlaska u banje i drugih vrsta pomoći“, ističe Kusmuk.

Kusmuk dodaje da ranije nisu imali veliku podršku lokalne zajednice, ali da su od načelnika Jugovića dobili garancije i da očekuju bolju podršku.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Valjevo i okruga Kolubarskog Andrija Đilas rekao je da su na Pale došli kako bi uzvratili posjetu, te da im je željapenzioneri pale skup da ova druženja prerastu u lijepu tradiciju.

„Naše udruženje lepo radi i posluje, često idemo na zabave i druženja, dobro poslujemo, radimo i družimo se“, naveo je on i dodao da su zadovoljni svojim položajem u Srbiji.

Slično mišljenje dijeli i njegov kolega, Slobodan Vulović predsjednik Udruženja penzionera iz Banje Koviljače, koji kaže da se oni trude da održe dobru saradnju sa udruženjima penzionera iz Republike Srpske.

On kaže da je penzija u Srbiji uvijek na vrijeme, nikad ne kasni, te da su oni zadovoljni zbog toga.

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com