Sistem vještačkog osnježavanja prioritetna investicija

Napišite komentar

ljevnaic gluhakovic sarsMenadžment, uprava i Nadzorni odbor OC „Jahorina“ na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine akcionara iznio je plan poslovanja za 2017. godinu, gdje je konstatovano da je prioritet obezbjediti sistem vještačkog osnježavanja.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je novinarima da je Skupština akcionara prihvatila plan poslovanja sa 96 odsto akcija učesnika ove skupštine.

„Mogu samo da kažem da Vlada Republike Srpske stoji iza ove uprave, menadžmenta i Nadzornog odbora OC „Jahorina“, jer su praktično došli pravi ljudi na pravo mjesto i siguran sam da ćemo u narednom periodu vrlo brzo doći do realizacije ovih projekata“, rekao je Gluhaković.

Gluhaković je precizirao da će u narednom periodu Vlada Srpske definisati na koji način će se rješavati obaveze prema IRB-u, te da neće biti nikakvih nedefinisanih stvari.

Vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić rekao je da je menadžement OC izuzetno zadovoljan što je njihov plan usvojen jednoglasno, te da od ovog momenta kreću u realizaciju projekata.

„Sistem za osnježavanje nam je prioritet, ne samo zbog produženja sezone sa 60 na 130 dana, već i zbog kvalitetnih staza i vraćanja povjerenja skijaša, koji će dobiti sigurnost“, rekao je Ljevnaić.

On je dodao da je njihov cilj povratak Jahorine na mapu evropskih skijaških centara.

„Krećemo sa realizacijom tog plana, koji se sastoji od investicija u staze, uređenja postojećih staza i proširenje, kako bismo mogli postaviti sistem zaskupstina akcionara oc jahorina osnježavanje“, kaže Ljevnaić.

Ljevnaić ističe da je potrebno riješiti vodosnadbijevanje tog sistema, te da je neophodno da se izgradi vještačko jezero na vrhu planine, kod šestosjeda „Poljice“, koji bi ujedno bio i lijep ljetni sadržaj.

On napominje da trenutno nije momenat da se imovina Olimpijskog centra prodaje, već da treba sačekati da ulaganjem u pomenutu investiciju vrijednost imovine poraste.

Prema njegovim riječima, realizacija projekta vještačkog osnježavanja donijeće višestruku korist, ne samo Centru i Vladi Srpske, već i hotelijerima, ugostiteljima i svim drugim koji žive od zimskog turizma na Jahorini.

„Od naše investicije će se pokrenuti cijeli zamajac privrede u regionu. Jahorina sigurno ima potencijal, pored blizine međunarodnog aerodroma, grada, odličnih hotela, infrastrukture i ljepote planine, samo nedostaje investicija u vidu vještačkog osnježavanja“, istakao je Ljevnaić novinarima.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek kaže da ostaje najveći problem sa GRAS-om, ali on smatra da sve ide u dobrom toku.

Elek je dodao da su ušli u sporazum sa IRB-om, koji je usaglašen, te da to samo Vlada u narednih 15 dana formalno potvrdi.

Prema njegovim riječima, sva neplaćena potraživanja OC „Jahorina“ će biti zatvorena.

 

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh