Jedinstven nastup Saveza za promjene 2018.

Napišite komentar

savez za promjene slikaU javnosti se već spekuliše koja imena bi koalicija Savez za promjene, koji čine partije SDS, PDP i NDP, mogla se naći u trci za mjesto predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prvo ime koje je se pominje kao kandidat za novog predsjednika Republike Srpske je aktuelni srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, dok se za njegovu zamjenu na državnom nivou pominju Mladen Bosić i Mirko Šarović.

Iz SDS-a najavljuju da bi bilo korisno da se izaberu kandidati što ranije, te da će presudan biti lični integritet i snaga određenog kandidata, prije nego pripadnost stranci, u PDP-u i NDP-u su i dalje prilično oprezni.

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da je u Savezu postoje korektni odnosi i da sve inicijative i dokumenti koji dolaze u Narodnu skupštinu RS od strane opozicije su usaglašene, a to, prema njegovim riječima, pokazuje visok stepen kooperativnosti i odgovornosti za proces koji nas čeka.

„Mi smo zaista spremni sad SDS-om , NDP-om i drugim političkim strankama opozicije da napravimo dogovor sa kojim bismo izašli na naredne izbore“, rekao je Borenović.

Borenović kaže da je PDP zainteresovan isključivo za pobjedu na narednim izborima i da je za tako nešto potrebno jedinstvo i usaglašen nastup svih političkih subjekata u okviru Saveza za promjene.

„Mislim na pobjedu na svim nivoima i to je jedini pravi, iskreni motiv koji nikada ne smijemo zapostaviti, dakle mi moramo pobijediti na narednim izborima kako bismo Republiku Srpsku poveli u korjenite promjene kada je u pitanju političko, ali i ekonomsko stanje u Republici Srpskoj“, rekao je Borenović.

On kaže da žele trijumfovati kada je u pitanju pozicija predsjednika Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika Narodne skupštine RS, ali i Parlamentarne skupštine BiH.

„Moramo jednostavno kreirati jednu novu, zdravu vlast u Republici Srpskoj“, naveo je Borenović.

O imenima nije želio, ističući da je za to ipak prerano, ali da se u javnosti otprilike znaju rejtinzi pojedinih političara, zna se kako je ko u prethodnom periodu radio i ko ima karakteristike da bude kandidat za određenu funkciju, vrlo je važno da to budu ljudi koji su dovoljno ozbiljni, dovoljno mudri i koji su do sada pokazali da se znaju boriti sa svim izazovima koje politika nosi sa sobom.

Nema nikakve dileme da će Savez za promjene naredne godine izlaziti na izbore sa zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrdio je i predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

„Te kandidate će dati stranke koje čine Savez za promjene, vjerovatno proširene sa još nekim strankama, o imenima još nismo razgovarali, niti smo još razgovarali o tome koja će od ovih pojedinačnih funkcija i na koji način biti raspoređena na stranke koje čine ovaj koalicioni blok“, potvrdio je Čavić.

 

 

Posljednja izmjena utorak, 29 Avgust 2017 15:27
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh